Samuel L. Jackson suprotstavio se Quentinu Tarantinu i njegovim tvrdnjama

Jedna od najpoznatijih uloga Samuela L. Jacksonaje ona je u filmu „Pakleni šund“ Quentina Tarantina ali to slavnog glumca nije spriječilo da se suprotstavi slavnom redatelju koji je prošli tjedan rekao kako glumci iz Marvelovih filmova nisu filmske zvijezde. Gostujući u tv emisji „The View“ Jackson je na tu Taratinovu tvrdnju rekao „Potreban ti je glumac da bi postao filmski lik. A znak da je netko filmska zvijezda uvijek je bio, što ono, broj dupeta u sjedalima? Pa o čemu mi pričamo?“.

Osim u filmu „Pakleni šund“, Jackson je glumio i u Taratinovim filmovima “Jackie Brown“ i „Odbjegli Django“. S druge strane, Jackson je glumio u nizu Marvelovih filmova. Prvi se puta, kao Nick Fury, pojavio u filmu „Iron Man“ iz 1998. godine, a nakon toga je tu ulogu ponovio u franšizama „Kapetan Amerika“, „Thor“, „Osvetnici“ i „Spider-Man“. „Za mene nije velika kontroverza činjenica da ti glumci jesu filmske zvijezde. Chadwick Boseman je Black Panther. To ne možete opovrgnuti. I on je filmska zvijezda“, dodao je Jackson.

Tarantino je svoju, sada već kontroverznu, izjavu dao gostujući u podcastu „2 Bears, 1 Cave“. Tada je rekao „Dio marvelizacije Hollywooda vidi se i kod svih tih glumaca koji su postali poznati glumeći te likove. Ali oni nisu filmske zvijezde. Kapetan Amerika je zvijezda. Thor je zvijezda. Nisam prva osoba koja to kaže. To je već rečeno milijun puta. Likovi iz franšiza su zvijezde“.

Komentiraj