Marko Prpic/PIXSELL

ROMIĆ O AFERI ‘BONUSI’ “Jakovina je kao predsjednik skupštine Hrvatskih šuma morao sve znati”

Tehnički ministar poljoprivrede Davor Romić u petak je u Dnevniku N1 televizije komentirao aferu ‘Bonus’. Poručio je da nije sporan samo članak 5 ugovora, već cijeli ugovor o radu kojeg je potpisao Tihomir Jakovina s članovima uprave Hrvatskih šuma.

“Kad je to potpisano 2013. na snazi je bila odluka o plaćama svima koji su u trgovačkim društvima i tada takvi se ugovori nisu smjeli potpisati”, objašnjava Romić. Ističe kako je ugovor tek sada ‘isplivao+ jer je imao klauzulu o tajnosti.

“Pavelića sam pitao, jer se radi o bonusima za 2013., 2014. i 2015. zašto nije zatražio isplatu kad je realizirana ta dobit. On je kazao da to nije htio napraviti poučen slučajem koji se dogodio na aerodromu Zadar kad je predsjednik Uprave zatražio isplatu i tada mu je netko dao otkaz”, kaže Romić.

Tehnički ministar poljoprivrede dodaje da izjava Jakovine da nije znao nije istinita. “Jakovina je kao predsjednik skupštine Hrvatskih šuma morao sve znati”, objašnjava. Kaže da je retorika Zorana Milanovića neprihvatljiva te da se uprava Hrvatskih šuma nije mogla smijeniti zbog Milanovićeve odluke. “Sve što Milanović kaže – suprotno od toga je istina”, kaže.

Dodaje da nije zadovoljan onime što su napravili, ali kaže da je to zato jer su morali rješavati ostavštine prijašnje vlade. “Mi se nismo mogli koncentrirati na izvršenje strateških ciljeva nego na poslove koje je ostavila bivša Vlada”, ističe.

Na kraju je Romić rekao da Most neće raditi koalicije s nikim, već da će nakon završetka izbora donijeti najbolju odluku.

Komentiraj