Bivša zvijezda košarkaške NBA lige Dennis Rodman (56) u subotu je doputovao u Peking nakon petodnevnog boravka u Sjevernoj Koreji, te je izjavio da je to bilo stvarno dobro putovanje.

“Svi će biti sretni, jer to je bilo stvarno dobro putovanje”, izjavio je Rodman, koji je poznat po svom ekscentričnom ponašanju.

Na novinarski upit da li se je sastao sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong Unom, bivši američki košarkaš je kazao “doznat će se”.

Također, odbio je odgovoriti da li je on pridonio oslobađanju američkog studenta Otta Warmbiera, koji je bio nešto više od godinu dana u zatvoru u Sjevernoj Koreji. Warmbier je oslobođen istog dana kada je Rodman došao u Sjevernu Koreju.

Rodman je prije puta u Sjevernu Koreju izjavio da želi donijeti sport u najizoliraniju zemlju na svijetu, a američko Ministarstvo vanjskih polsova objavilo je da je Rodman putovao kao privatna osoba.

Rodman je boravio u Sjevernoj Koreji 2013. i 2014. godine, te je organizrao košarkašku utakmicu, a čak je i sjevernokorejskom vođi Kim Jong Unu, koji voli košarku, otpjevao pjesmu “Happy Birthday”.

Komentiraj