FaH

REINER S AMERIČKIM SENATOROM: O jačanju odnosa Hrvatske i SAD-a

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner susreo se u nedjelju s predsjedateljem Odbora za vanjske poslove američkog Senata senatorom Robertom Corkerom i u razgovoru su odnosi Hrvatske i SAD-a ocijenjeni prijateljskim i partnerskim, a bilo je riječi i o jačanju gospodarske suradnje posebice američkim ulaganjima, prije svega u energetskom sektoru, priopćila je saborska služba za medije.

“Naša suradnja na području obrane je vrlo dobra, a Hrvatska je vrlo zainteresirana  za ulazak u program izuzeća od viza za Sjedinjene  Države te za ukidanje dvostrukog oporezivanja”, istaknuo je Reiner, prema priopćenju. 

Corker se zanimao za hrvatsko viđenje stanja u jugoistočnoj Europi te za odnose Hrvatske sa susjednim zemljama o čemu ga je Reiner “vrlo detaljno informirao”.

“Naš je interes stabilnost zemalja u susjedstvu i njihovo što skorije uključivanje u euroatlantske integracije”, naglasio je Reiner.

“Hrvatska može biti primjer susjednim zemljama i  faktor je stabilnosti na ovome području”, kazao  je Corcker, prema priopćenju.

 Govorilo se i o globalnim sigurnosnim izazovima te aktualnoj migrantskoj krizi, kao i suradnji SAD-a i Hrvatske u okviru NATO-a.

Komentiraj