Dino Stanin/PIXSELL

REAKCIJE “Krstičević je morao znati, svjesno je muljao građane”

Nakon što je američki portal Axios objavio da je američki ministar obrane james James Mattis odbio zahtjev izraelskog premijera da se Hrvatskoj isporuče F16 Barak avioni i tako praktički ‘ubio’ izraelsko-hrvatski dogovor jer inzistira na vraćanju aviona u prvobitno stanje prije isporuke Hrvatskoj, počele su stizati reakcije.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja za RTL je izjavio kako su za situaciju odgovorni ministar i premijer. “Oni su dogovorili taj posao, sada vidimo da to što je dogovoreno neće biti ispoštovano. Ne može se to predstaviti kao najbolji potez ove vlade. Krstičević se time hvalio, a sada nećemo dobiti što je dogovoreno. Kao zastupnici i građani inzistiramo da se ispoštuje ono što je dogovoreno”, rekao je Grmoja.

Iz SDP-a, pak, preko Twittera poziva na ostavku ministra Damira Krstičevića. “Amerikanci su jasno rekli u kakvom stanju avioni mogu biti prodani. Izvor tvrdi da to znači da do kupnje neće doći. Krstičević je morao znati pravila igre. Ili ih je ignorirao i obmanuo javnost, ili zaista nije znao – u oba slučaja mora otići”, napisali su.

Na ostavku ministra pozvao je i bivši SDP-ovac, danas nezavisni zastupnika Bojan Glavašević. “Hrvatska vojska jeste pobjednička, ali ministar obrane je u ovoj priči ispao gubitnik. Manje je to bitno; bitno je to da je MORAO znati da ništa od prodaje pod dogovorenim uvjetima; i da je svjesno muljao građane. I zato, ako ima išta od te časti o kojoj priča – ostavka”, napisao je Glavašević na Twitteru.

Ništa od F 16 na hrvatskom nebu?

Komentiraj