PROMPTNI ODGOVOR KONTROVERZNOG TRUMPA PAPI “Još će se on moliti da sam ja predsjednik”

Nakon što je papa Franjo u četvrtak u Meksiku komentirao izjave republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, poručujući da osoba koja misli samo o izgradnji zidova, a ne i mostova, nije kršćanin, nije trebalo dugo da se oglasi i sam Trump.

Kontroverzni biznismen poručio je kako će ISIS napasti Vatikan, a poglavara katoličke crkve nazvao je ‘sramotnim’. Također je rekao da je meksička Vlada nagovorila papu na takve izjave, prenosi Independent.

“Ako i kada ISIS napadne Vatikan, a zna se da je Vatikan ultimativni trofej ISIS-a, obećajem da će se papa moliti da je Donald Trump bio predsjednik, jer to se za njegovog mandata ne bi dogodilo. ISIS bi u mom mandatu bio iskorijenjen. Sada svi pričaju, a nitko ništa ne radi”, poručio je Trump.

>> PAPA O DONALDU TRUMPU “Onaj tko misli samo o izgradnji zidova, a ne mostova, nije kršćanin”

Trump je u priopćenju optužio meksičku vladu da ga blati pred papom, jer žele nastaviti ‘pljačkati SAD’, i u trgovini i na granicama. “Papa je čuo samo jednu stranu priče, nije vidio zločine, krijumčarenje droge i negativne ekonomske utiske na trenutnu politiku SAD-a. Ne vidi kako meksičko vodstvo nadmudruje predsjednika Baracka Obamu i naše vodstvo u svakom aspektu pregovora”, dodaje.

Također je napomenuo kako je sramotno da vjerski vođa preispituje osobnu vjeru pojedinca. “Ponosan sam kršćanin i kao predsjednik neću dozvoliti da kršćanstvo stalno napadaju i slabe ga. Za razliku od onog što se događa sada, sa trenutnim predsjednikom”, kaže Trump.

“Koriste papu kao pijuna i zbog toga ih treba biti sram”, zaključuje republikanski predsjednički kandidat.

Komentiraj