Grgo Jelavic/PIXSELL

Problemi u cestovnom i pomorskom prometu, svi letovi iz Dubrovnika otkazani ili preusmjereni

Svi letovi u dolasku i odlasku iz Zračne luke Dubrovnik zbog loših vremenskih uvjeta u četvrtak su preusmjereni za Split, objavila je Zračna luka. Velikih problema ima i u cestovnom i pomorskom prometu.

Zimski su uvjeti na autocesti A2 Zagreb-Macelj između Krapine i Trakošćana. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, javlja HAK u četvrtak.

Zbog vjetra, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorena je samo za osobna vozila.

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku te Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

U većem dijelu zemlje, zbog snijega i niskih temperatura, promet teče otežano. U središnjoj Hrvatskoj i Lici ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na autocesti A1 kod čvora Karlovac, između čvorova Otočac i Gospić. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i mosta Maslenica, a na riječkoj obilaznici na mostu Rječina (vozi se uz ograničenja brzine).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama:

u Lici i unutrašnjosti Dalmacije:

 • DC25 Gospić-Karlobag,
 • DC42 u mjestu Poljanak (g.ž.KA – g.ž.LS),
 • DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno,
 • ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac,
 • ŽC5203 Sučević-Srb,
 • ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC5126, ŽC5140 i sve lokalne ceste na području Krasna,
 • LC59122 Ledenik i LC59123 Konjsko,sve lokalne i županijske ceste na području općina Lovinac i Perušić.

sjeverozapadna Hrvatska:

 • dionica autoceste A2 Zagreb-Macelj između Krapine i Trakošćana.

Autoceste: A1 i A6 Rijeka-Zagreb u punoj dužini kao i državne ceste DC1 između Karlovca i Splita te stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, poslije čvora Jankomir u smjeru naplate Zaprešić (od 3.+800 km do 4.+800 km) vozi se usporeno, jednim trakom, zbog radova.

Na autocesti A1 između čvorova Zagvozd i Ravča na 450. km u smjeru Zagreba promet teče usporeno, zbog prometne nezgode.

Pomorski promet

U prekidu su:

 • katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Zadar-Silba-Olib-Premuda, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split;
 • trajektna linija: Sumartin-Makarska.

Granični prijelazi

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Pasjak.

Promet osobnih vozila povremeno je pojačan na graničnim prijelazima:

 • na ulasku: Karasovići i Stara Gradiška;
 • na izlasku: Metković i Macelj;
 • u oba smjera: Vinjani Donji.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Komentiraj