Pristižu novi podaci zaraze koronavirusom po županijama

Nakon jučerašnjih 212 slučajeva zaraze koronavirusom, počeli su pristizati najnoviji podaci po županijama.

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji, nema novooboljelih osoba od koronavirusa.

Istarska županija nema novi slučajeva

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 228 uzoraka briseva (174 za administrativne potrebe) na COVID-19, svi su negativni, nema novozaraženih. Trenutno je 6 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 77 osoba.

Primorsko-goranska županija: 19 novih slučajeva

U Primorsko-goranskoj županiji danas 19 novozaraženih osoba. Jedna od njih iz doma za starije u Delnicama, pa je  ukupno 66 zaraženih iz te ustanove. Nitko nije prebačen u bolnicu i svi su korisnici u domu bez temperature i dobro, javljaju epidemiolozi.

Od novozaraženih njih 12 su kontakti prethodno zaraženih osoba, a za sedam se još istražuju izvori zaraze. Sedam je ozdravljenih osoba. Ukupno aktivnih slučajeva u županiji je 139.

Grad Zagreb: 43 nova slučaja 

“U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 605 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježena su 43 slučaja novooboljelih osoba. Posljedično tome, 151 osobi izrečena je mjera samoizolacije”, izvijestio je gradski stožer.

Dvanaest je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 25 osoba su kontakti COVID + osoba, jedna je osoba došla iz BiH, četiri su povratnici s godišnjeg odmora, a kod jedne je osobe moguća izloženost prilikom izlaska.

“Jedna je zaposlenica doma za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba pozitivna na SARS-CoV-2. Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa i kod dva učenika srednjih škola i jednog učitelja osnovne škole te je mjera samoizolacije određena za 39 učenika srednjih škola”, dodaju.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 325 aktivnih slučajeva, a 1763 osobe se nalaze u samoizolaciji.

Iz stožera podsjećaju i kako je radno vrijeme drive-in testiranja vikendom i blagdanima u našem Zavodu od 8,00 do 12,00 sati.

 

 

 

Komentiraj