PRIJEDLOG ULTRADESNIČARSKE ČELNICE: Izbjeglice poslati na otoke izvan Europe

FaH

Čelnica ultradesničarske Alternative za Njemačku (AfD) rekla je da bi Berlin trebao tražitelje azila i ilegalne migrante poslati na otoke izvan Europe, a ured za izbjeglice pretvoriti u emigracijski ured.

S prošlogodišnjim priljevom više od milijun migranata porasla je potpora AfD-u i očekuje se da će ta stranka imati značajan uspjeh na izborima sljedeći mjesec.

Stranačka čelnica Frauke Petry prijedlog je iznijela u intervjuu za list Bild objavljen u subotu.

“Ilegalni migranti i tražitelji azila čije su molbe odbijene trebali bi biti smješteni na dva otoka izvan Europe pod zaštitom UN-a”, rekla je Petry ne kazavši na koje otoke misli.

U njemačkim medijima njezine su se primjedbe protumačile kao referencija na Nauru i Manus, dva tihooceanska otoka  gdje Australija u logorima drži tražitelje azila koje je presretala dok su čamcima pokušavali doći do njezinih obala.

“Predlažem transformaciju Saveznog ureda za migraciju i izbjeglice u ured za emigraciju, koji će osigurati da svi ilegalni migranti napuste ovu zemlju što prije”, dodala je Petry.

Poznata po žestokim govorima na skupovima Afd-a Petry je ranije ove godine izazvala pomutnju kad je tražila da njemačka policija smije upotrijebiti vatreno oružje protiv ilegalnih imigranata.

Većina migranata koji su u Njemačku stigli prošle godine izbjeglice su koji su pobjegli od rata i progona iz Sirije, Afganistana i Iraka.

Komentiraj