Prihvaćena žalba odvjetnika: Profesor pušten na slobodu

Autor:

27.01.2021., Zagreb - Veljko Miljevic dao je izjavu za medije nakon sjednice vrhovnog suda o Zdravku Mamicu. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda usvojilo je u petak žalbu odvjetnika Veljka Miljevića i profesora koji se potukao u zagrebačkoj Strojarskoj tehničkoj školi u Zagreb pustilo na slobodu.

Podsjetimo, profesor je završio u istražnom zatvoru nakon što ga je policija osumnjičila za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju, kazneno djelo tjelesne ozljede i dva kaznena djela povrede djetetovih prava.

Uhićen je nakon tučnjave, do koje je došlo nakon što ga je, kako su naveli neki učenici iz te škole, učenik provocirao i vrijeđao. Istražni zatvor mu je prije dva dana određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, no sada je pušten iz Remetinca.

“Profesor izlazi van i to je to, to je sve što trebate znati. Pravno ne znamo koliko će mu točno vremena trebati, no u 13.30 sati predsjednica sudskog vijeća Lidija Viđak prihvatila je žalbu tako da će profesor danas, vjerujem, kući”, izjavio je za 24sata odvjetnik Veljko Miljević.

Fuchs: “Vjerujem da policija radi po pravilima”

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u petak da ostaje pri djelu izjave u kojoj je osudio nasilje u školama te ustvrdio da nastavnik srednje škole koji je ušao u sukob s učenikom nije sam dio problema.

Upitan je li pretjerana mjera istražni zatvor koji je određen protiv nastavnika zagrebačke Strojarsko tehničke škole, ministar je rekao da možda i jest ali je to stvar policije. “Ne znam koje je postupanje u tim slučajevima, vjerujem da policija radi po pravilima“, rekao je ministar novinarima tijekom sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju.

Na novinarsku tezu kako priča nije “crno-bijela” a ispada da je jedno profesor kažnjen, Fuchs je rekao da nije profesor sam dio tog problema. “Nije profesor sam, je li to dolično ponašanje nekih učenika, naravno da nije, to je tragično ponašanje”, rekao je ministar.

Suverenisti: “Tražimo od Fuchsa da ga posjeti u zatvoru”

Hrvatski suverenisti priopćenjem su se oglasili o slučaju tučnjave profesora i učenika u zagrebačkoj Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića.

“Hrvatski suverenisti osuđuju nasilje koje se dogodilo između učenika i nastavnika Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu. Zgroženi smo činjenicom da su učenici snimali vrijeđanje i omalovažavanje nastavnika od strane svojih kolega te to smatrali smiješnim. Smatrano da je ovakva situacija zabrinjavajuća za budućnost našeg društva.

Bilo kakav oblik fizičkog nasilja u školi smatramo apsolutno neprihvatljivim i žalimo što je do njega došlo. Iz medija smo saznali da se spomenuti nastavnik već neko vrijeme nosi s izuzetnim stresom u privatnom životu zbog smrti bliskih mu osoba što su učenici iskorištavali kako bi ga vrijeđali i ponižavali”, poručili su Suverenisti.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.