Kultura
Decoration icon

rajko grlić

Priča duboko umočena u hrvatsku stvarnost: “Svemu dođe kraj”, film Rajka Grlića

Autor:

10.11.2022., Lubljana, Slovenija - Predstavljanje slovenskog prijevoda autobiografske knjige Rajka Grlica "Neispricane price". Photo: Ziga Zivulovic jr./F.A. BOBO

Photo: Ziga Zivulovic jr./F.A. BOBO

Snimanje dugometražnog igranog filma “Svemu dođe kraj” Rajka Grlića, koji prati uspješnog zagrebačkog odvjetnika u sukobu s moćnim klijentom, zbog čega izgubi sve, počelo je u Zagrebu, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski audiovizualni centar.

“Drago mi je da kao svoj zadnji film snimam ljubavnu priču duboko umočenu u hrvatsku stvarnost”, rekao je Rajko Grlić; koji je s književnikom Antom Tomićem napisao scenarij.

U filmu igraju Živko Anočić, Jelena Đokić, Boris Isaković, Janko Popović Volarić, Emir Hadžihafizbegović, Srđan Grahovac, Katarina Bistrović Darvaš, Ksenija Marinković, Marina Redžepović, Angela Nedyalkova, Anita Schmit, Doris Šarić Kukuljica, Siniša Ružić, Dejan Đonković i drugi.

Producent je Interfilm, Ivan Maloča, a u realizaciji sudjeluju i RRF International iz Bugarske, Oktavijan iz Bosne i Hercegovine, Saudade film iz Turske, West End Production iz Srbije te ABHO iz Crne Gore. Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Prethodni Grlićev i Tomićevi projekt, “Ustav Republike Hrvatske” jedan je od najnagrađivanijih hrvatskih filmova, a osim festivalskog uspjeha, ostvario je i značajne rezultate u kinima. U Zagrebu i Beogradu igrao je šest mjeseci, a nakon toga krenuo u distribuciju po Europi i Sjevernoj Americi.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.