PREMIJERA: Film “Središte vremena” Željka Sarića u Bogoti

FaH

Film “Središte vremena” scenarista i redatelja Željka Sarića premijerno će se prikazati na 13. izdanju Festivala kratkometražnih filmova koji će se održati od 9. do 15. prosinca u u Bogoti, a uz njega na tom kolumbijskom festivalu prikazat će se još tri hrvatska filma.

“Središte vremena”, nastao u produkciji Projekt 6 Studija, crno-bijeli je eksperiment koji razmatra kompleksnost fenomena kondenziranog vremena u opoziciji spram čovjeka i njegovog stvarnog okruženja,  stoji u najavi Hrvatskog audiovizualnog centra.

Sarić je u svom filmu bio zadužen i za kameru, montažu potpisuje Dalibor Barić, a glazbu Tomislav Babić.

Osim njega za nagrade festivala u Bogoti natjecat će se još dva domaća naslova – eksperimentalni film “A.D.A.M.” Vladislava Kneževića i animirani “Razgovor” Ane Horvat.

Kneževićev film, izrađen u tehnici 3D stereoskopije i produkciji Bonobostudija, prikazuje što se događa kada autonomna bespilotna letjelica za rudarsko istraživanje asteroida kodnog imena A.D.A.M. počne odbijati svaku komunikaciju s operaterima satelitske tvrtke koji ga pokušavaju pratiti. Animaciju, stereografiju i kompoziting filma napravio je Mario Kalogjera.

“Razgovor” Ane Horvat, nastao u produkcji Luma filma, govori o mladoj ženi koja provodi monotonu večer prateći na televiziji priču koja će pomaknuti njen pogled na vlastiti svijet

U popratnom programu “Panorama” prikazat će se animirani film “Slom” Davida Lovrića, nastao na produkciji Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i koprodukciji Zagreb filma. Film počinje prizorom antropomorfne figure s glavom slona koja stoji pred ogledalom u kupaonici, a potom prodire u dublje slojeve organizma završavajući nestajanjem samog lika.

Komentiraj