HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Premijer Plenković primio predstavnike Matice hrvatske

Uoči proslave 175. obljetnice Matice hrvatske, predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u utorak predsjednika, potpredsjednika i glavnog tajnika Matice hrvatske.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je akademika Stjepana Damjanovića, predsjednika, prof. dr. sc. Stipu Boticu, potpredsjednika i Zorislava Lukića i glavnog tajnika Matice hrvatske, s kojima je razgovarao o djelovanju i potpori Matice hrvatske, kao najstarije hrvatske kulturne ustanove, priopćeno je iz Vlade.

Izaslanstvo Matice hrvatske predstavilo je bogato djelovanje Matice u području njegovanja nacionalnog i kulturnog identiteta hrvatskog naroda. Predstavljen je program proslave 175. obljetnice Matice hrvatske, koji se održava u subotu, 11. veljače 2017., a kojem će nazočiti i predsjednik Vlade Plenković.

Predsjednik Vlade istaknuo je spremnost Vlade da nastavi podupirati rad i aktivnosti Matice hrvatske u razvoju umjetničkog i znanstvenog stvaralaštva budući da je riječ o ustanovi koja još od 1842. uspješno promiče hrvatsku kulturu i nacionalni identitet.

Komentiraj