Predsjednik Vlade Tihomir Orešković u petak je, drugoga dana posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Komletincima kod Otoka obišao svinjogojsko obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mije Rajića, koji ga je u kraćem razgovoru upozano s problemima na koje nailazi, a premijera je zanimalo kako bi Vlada mogla pomoći stočarima u Slavoniji.

Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Rajić je 50-ak krmača s oko 250 prasaca, za čiju prodaju ima osigurano tržište. Rajić je rekao kako je zadovoljan dosadašnjom proizvodnjom, ali uz uvjet da i dalje nastavi obrađivati 40 hektara poljoprivrednog zemljišta koje je uzeo u zakup od države. Zakup istječe iduće godine, a bez te zemlje, kazao je, njegova proizvodnja dolazi u pitanje.

“Bez te zemlje moja prozvodnja bi bila krajnje upitna jer bez vlastite hrane nemoguće je danas imati prizvodnju vlastite stoke”, rekao je premijeru Rajić.

Premijer Tihomir Orešković obići će i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Bičanić u Privlaci kod Vinkovaca, potom poduzetničku zonu u gradu Otoku, a u Cerni na županjskom području posjetit će tvrtku Nexus.

Posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji Orešković će završiti u Vinkovcima, gdje će se susresti s vinkovačkim gradonačelnikom Mladenom Karlićem.

Komentiraj