Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Miljavac: “Premijer i predsjednik bi trebali stati s pokazivanjem mišića”

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac bio je u subotu gost na N1 Televiziji gdje se osvrnuo se na obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima.

Miljavac je rekao kako je akcija Bljesak pripremljena barem dva mjeseca prije.

“General Bobetko je rasporedio snage. Čekala se i politička pozicija da se krene u oslobađanje tog dijela. Hrvatska vojske je tada već bila obučena i ratno iskusna. Bilo je tako postavljeno da su praktički bili u kliještima, nije bilo mogućnosti za manevar. Sva snaga Hrvatske vojske se tada pokazala”, objašnjava.

Komentirao je i odvojeno polaganje vijenca državnog vrha, točnije premijera i predsjednika Republike.

“Tu je došlo do nekakvog međusobnog razmimoilaženja. Ipak, najvažnije je što cijeli državni vrh odaje počast. Od predsjednika, premijera do predsjednika Sabora. I da su tu branitelji i roditelji poginulih. Bilo bi ljepše da se ide zajedno, ali tako je kako je. Važno je da su došli tamo”, smatra Miljavac.

Miljavac misli da je to sve krenulo kad su se razvili različiti protokoli.

“Imate protokol premijera, MORH-a i protokol Sabora. Prije je bio jedan državni protokol. Nije lijepo čuti za ta previranja, trebali bi pronaći zajednički jezik i stati s pokazivanjem mišića”, kazao je.

“Prije su ipak išli zajedno, bez obzira na to jesu li se voljeli ili ne voljeli i pokazali naciji da ipak postoji mogućnost da su zajedno. Ovo sada je da se svako malo otvaraju neki sukobi”, komentirao je za N1.

Komentiraj