Prah cikle je koncentrirani izvor folne kiseline, vlakana i antioksidansa

Ivo Cagalj/PIXSELL

Organski pripremljen prah cikle ima mnoga ljekovita svojstva i bogati je izvor folne kiseline i antioksidansa, piše tvornicazdravehrane.com.

Prah se dobiva sušenjem i mljevenjem korijena, tj. pulpe ovog zimskog povrća. Cikla je bogata vitaminom C, željezom i karotenoidima, koji štite organizam od raznih bolesti. Vlakna iz cikle povećavaju količinu dobrog HDL kolesterola. Njena konzumacije je vrlo dobra za zdravlje jetre, jer ju stimulira i pomaže pri njezinu normalnom funkcioniranju. Prah cikle se može konzumirati kod slabo izražene anemije, pomaže pri reguliranju krvnog tlaka…

Jedna čajna žlica suhog praha jednaka je cijeloj cikli. Pazite, po sastavu prah cikle sadrži 1/10 šećera i često se u industriji koristi umjesto šećerne trske. Prah možete koristiti za sokove, no mnogi ga koriste u kuhanju, kao dodatak juhama, namazima, umacima ili jednostavno za za dobivanje teksture boje jela.

Komentiraj