Doživite nezaboravno iskustvo Nacionalnog parka Plitvička jezera i gastronomske čarolije restorana Lička kuća, koji svojom autentičnošću i vrhunskim ličkim specijalitetima osvaja posjetitelje iz cijeloga svijeta
Smješten u idiličnom okruženju, samo nekoliko koraka od Ulaza 1 u Nacionalni park Plitvička jezera, restoran Lička kuća oaza je autentičnosti i okusa s tradicijom duljom od 50 godina. Rustikalan interijer restorana s naglaskom na drvene elemente i prirodne materijale, odražava atmosferu ličkog doma i šarm ličkog kraja. Da je Lika sama po sebi ekološki raj, svjedoči i činjenica da na jednom četvornom metru raste više od 50 vrsta biljaka od kojih je 15 posto ljekovitih. Iznimno bogati pašnjaci zaslužni su za specifičan okus hrane. Vođeni time, chefovi Ličke kuće poigrali su se tradicionalnim prehrambenim navikama i namirnicama te kreirali autohtona jela koja ne sadrže aditive ili umjetne pripravke, a inovativno su pripremljena s iskorakom u vrh moderne gastronomije.
Važno je naglasiti da se u Ličkoj kući koriste namirnice oznake „Lika Quality“ što potvrđuje visoki standard kvalitete i sigurnosti te da su proizvodi proizvedeni ili obrađeni na području Like. Rakije, janjetina, krumpir ili sirevi samo su neki od proizvoda iz ponude restorana, a imaju certifikat Lika Quality. Takvim načinom lokalne suradnje potiču se održiva poljoprivreda i gospodarstvo u regiji, a istovremeno se gostima pruža jamstvo kvalitete i izvornosti proizvoda.
U Ličkoj kući temeljci se spravljaju isključivo od povrća i mesa, tijesta za kruh i slastice ručno se rade u vlastitoj pekarnici, a pomno birano meso obrađuje se u vlastitoj mesnici. Moderna kuhinjska tehnologija koristi se za zrenje mesa, hladne i toplo dimljene mesne prerađevine, u izradi tjestenine ili u proizvodnji lokalnog izvornog namaza – ličke base.
U Ličkoj kući koriste se namirnice s oznakom ‘Lika Quality’ koja potvrđuje da je riječ o visoko kvalitetnim namirnicama proizvedenima ili obrađenima u Lici
Iz originalne gastronomske ponude restorana izdvajamo „lički zavežljaj“, jelo koje simulira janjeće pečenje s prilogom iz peke spravljeno u malim porcijama, ili „orzoto od janjetine“, jelo u kojem su uz pirjanu ličku janjetinu spretno spojeni tradicionalna žitarica ječam s reduciranim tamnim Velebitskim pivom. Ponuda raznovrsnih vina iz svih dijelova Hrvatske skladno se slaže s jelovnikom i čini nezaboravno gastronomsko iskustvo.
U Ličkoj kući gosti i dalje mogu uživati u okusima i stilovima koji pomalo pripadaju gastronomskoj prošlosti, kao što su janjetina s ražnja ili ispod peke, teletina ispod peke i lički krumpir, ali za takva jela potrebno je najaviti dolazak barem jedan dan ranije.
Uz tradicionalne ličke štrudle, slatka gastro ikona je popularna „cheesecake torta“ koja se u ovom restoranu spravlja od ličke base, a glazira domaćim pekmezom od šljiva iz vlastite proizvodnje.
‘Lički zavežljaj’, jelo koje simulira janjeće pečenje s prilogom iz peke spravljeno u malim porcijama, jedan je od specijaliteta iz originalne ponude restorana, kao i ‘orzoto od janjetine’
Doživite nezaboravno iskustvo Nacionalnog parka Plitvička jezera i restorana Lička kuća, koji su osvojili svjetsku scenu i ponosno nose brojne nagrade od kojih su svakako najvažnije i najrelevantnije one dobivene od gostiju. Lička kuća dobila je nagradu TripAdvisora „Travelers` choice Restaurants“ za proteklu godinu, među top 10 posto restorana u svijetu, dok je Nacionalni park Plitvička jezera dobitnik nagrade „Travelers´ Choice Best of the Best“.
Zahvaljujući recenzijama i ocjenama posjetitelja, naš najstariji i najveći nacionalni park našao se među jedan posto najboljih lokacija na svijetu te je ocijenjen kao druga najbolja atrakcija od ukupno 10 posto rangiranih.
FOTO: Lička kuća PROMO
Komentari