MAGLA ZA DOMOLJUBNU RAJU Raspudić: Smiješno! Zna li Bartulica kad se postavljaju uvjeti?

Autor:

23.01.2024., Zagreb - Saborski zastupnik Nino Raspudic. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Sandra Simunovic/PIXSELL

Nezavisni saborski zastupnik Nino Raspudić u četvrtak je za n1 komentirao sastav nove Vlade. Ustvrdio je da je taj deal očito postojao i prije izbora.

“Možda sam očekivao da će malo ipak ideološki probati zamutiti stvari, možda čak Ministarstvo kulture da će im dati, ali sada se vidi da je to bio goli brutalni interes gdje je bilo nešto korisnih domoljubnih budala”, rekao je Raspudić.

Smatra da će koalicija izdržati do kraja mandata. “U nizu afera poput plin za cent smo vidjeli pripadnike Domovinskog pokreta kako su došli na saborsko povjerenstvo pokušavajući braniti Vujnovca. To nije nikada bila odvojena ekipa, sada su stvari samo eksplicitne. Izdržat će do kraja i gledat ćemo ih iduće četiri godine”, rekao je za N1.

Raspudić je dodao da prije četiri godine zamalo nisu uspjeli u ovome što su uspjeli sada – a to je da dobiju svoj komad plijena. “Sva domoljubna i ideološka priča je bila magla za sitnu domoljubnu raju“, poručio je.

Dodao je da je poljoprivreda zahtjevan resor, ako će se netko ozbiljno i dugoročno baviti poljoprivrednim politikama u interesu Hrvatske. “Ako će netko gledati uske poslovne interese, to je nešto što je vrlo lako za čerupanje“, poručio je i naglasio da je i priča o demografiji magla. “Demografske politike su cjelovite politike koje se tiču cijelog niza ministarstava. Sad osnivati posebno ministarstvo da bi se javnosti demonstrirala svijest tobože o važnosti demografije samo je jedna finta. Kad se Domovinski pokret za četiri godine pita koliko je rođenih i umrlih u Hrvatskoj i što su radili… Taj trend se jednostavno ne može na taj način i tako kratkoročno mijenjati“, istaknuo je.

DOŠLI SMO DO ZIDA Marija Selak Raspudić otkrila s kime će surađivati u Saboru: S Mostom nećemo…

Domovinski je pokret okarakterizirao kao “politički mrtvu stranku”. “Sada imamo nekakve aktere koji se vade i peru, ljude iz desnih medija koji se posipaju pepelom i govore da su silno razočarani, a žele sebi oprati obraz i zadržati utjecaj kod tog biračkog tijela, da bi opet za četiri godine mogli prodati novu priču”, rekao je.

Komentirao je i istup Stjepe Bartulice. “To je smiješno. Očito je da razmišlja o europskim izborima jer je njihov kandidat za Europski parlament. Birači su sad silno razočarani i on danas saziva konferenciju na kojoj postavlja uvjete Plenkoviću, i to nakon što mu je dao potpise. Pa uvjeti se postavljaju prije nego vidiš hoćeš li mu da ti potpis ili ne. A on im je dao potpis pa bi sad Muzej žrtava komunizma… Lik koji je pet godina bio savjetnik Ive Josipovića koji nije pokazao empatiju ni prema jednom od najočitijih komunističkih zločina, a to je pokolj franjevaca na Širokom Brijegu. Josipović je pokušavao i to opravdati, a taj Bartulica mu je pet godina sjedio u uredu. I sad bi evo, nakon što je već dao potpis Plenkoviću, Muzej žrtava komunizma. Degutantno”, dodao je.

“Od svog tog silnog domoljublja i ideološke priče, na kraju vidi čuda – uzeli Ministarstvo energetike i poljoprivrede. Ne mislim da je to ustupak HDZ-a. Oni su im dali nekakav minimum koji je ovima bio dovoljno zadovoljavajuć da održe Plenkovićevu vlast“, zaključio je Raspudić.

HVALIO HASANBEGOVIĆA Bartulica o pregovorima DP-a i HDZ-a: ‘Nema govora o obratu’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Josip Smrekovac

prije 2 mjeseca

Prepametni Nino prosipa svoju veliku pamet po prikrivenim labirintima zaostalih jugokomunističkih i udbaških struktura!

Avatar photo
Liossa

prije 2 mjeseca

))) Vruće djevojke čekaju vas na - - Top25.fun