VOZAČ KAMIONA Banožić tvrdi da nije pretjecao, evo što kaže jedini svjedok teške nesreće

Autor:

11.11.2023., Osijek - Ministar obrane Mario Banozic sudjelovao je jutros u prometnoj nesreci u kojoj je poginula jedna osoba. Ministar je upravljao osobnim vozilom koje se sudarilo s kombijem. Vozac kombija je poginuo. Policijski očevid u tijeku Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Jedini svjedok nesreće u kojoj je sudjelovao bivši HDZ-ov ministar obrane Mario Banožić je vozač kamiona. Prema izvješću policije, Banožić je pretjecao kamion kada se frontalno sudario s automobilom u kojem je bio 41-godišnji Goran Šarić. On je izgubio život u nesreći koja se dogodila 11. studenoga prošle godine na cesti između Vinkovaca i Županje.

Za RTL Dosje prvi put je progovorio jedini živući svjedok nesreće koja se 11. studenog 2023. dogodila na cesti između Vinkovaca i Županje. Vozač tegljača priča o onome što je vidio u retrovizoru i izravno tereti Banožića.

“Sumaglica, magla, klizava cesta, vidljivost na 200-300 metara. Ja sam se kretao prema Županji. Kretalo se vozilo u suprotnom smjeru i jedno vozilo iza mene. U jednom trenutku, udara s lijeve strane…”, riječi su to vozača kamiona, koji je vozio ispred tadašnjeg ministra obrane, Maria Banožića.

Kaže da je policija utvrdila da je vozio kamion oko 75 kilometara na sat, a na pitanje je li Banožić vozio brže od njega odgovara: “Pa vjerojatno je htio, čim je pokušavao obilaziti. Bio je s lijeve strane, vidjela su se njegova svjetla i nije bilo drugih vozila osim nas troje u tom trenutku”.

Potvrdio je da je bivši ministar pretjecao.

“U suprotnom smjeru je išlo vozilo, nesreća se dogodila na lijevoj strani iza mog kamiona”, rekao je vozač kamiona.

Što kažu vještaci

Prema mišljenju dva različita vještaka, nesreća je izgledala ovako.

Iz smjera Vinkovaca prema Županji kretao se kamion brzinom od 76 kilometara na sat. Iza njega se u svom terencu vozio Mario Banožić. U jednom trenutku je krenuo pretjecati kamion i kad je prešao u suprotni trak, naletio je na kombi čiji je vozač na mjestu preminuo.

Fotoreporteri koji su ubrzo stigli na mjesto nesreće, snimili su fotografije koje na najbolji mogući način pokazuju kako je stravičan bio taj sudar.

Zanimljivo, prva osoba koja je izvlačila ozlijeđenog Maria Banožića iz smrskanog automobila bio je upravo vozač kamiona.

“Ja sam nakon nekih 100-200 metara stao da pomognem unesrećenima. Vozilo je bilo prevrnuto na bok. Tamo je bio neki službenik koji je isto bio prisutan i rekao je da obojica nemaju spasa. Jedan je bio u kombiju, a drugi u terencu. Nakon jedno 5-10 minuta, počeo je davati znakove života i počeli smo ga vaditi iz terenca. Tad je došla hitna i oni su to odradili puno brže i izvadili su unesrećenog. Vidio sam ga osobno, ali ga nisam prepoznao”, rekao je vozač kamiona za  RTL Dosje.

Odvjetnica: Tražit ćemo novo vještačenje

Banožićeva odvjetnica Ksenija Vržina kaže, pak, da “gospodin Banožić nije pretjecao”.

“To što je sudar bio u suprotnom kolničkom traku ne znači da je gospodin Banožić pretjecao. Mi ćemo svakako tražiti novo vještačenje. Na tome ćemo bazirati našu obranu”, objasnila je odvjetnica Vržina.

Vržina je rekla da ne sumnja u vjerodostojnost vještaka, ali da je bio veliki pritisak u odnosu na cijeli slučaj od početka.

BANOŽIĆ NAKON NESREĆE ‘Nisam pretjecao i nisam bio pijan. To nije alkohol iz moje krvi’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 2 mjeseca

Vjerojatno će Tužiteljstvo i policija brže bolje ukloniti svjedoka kako voljeni ministar još voljenijeg vođe kartela koji se zove HDZ ne bi stradao.