HT B2Run utrka

Poslovna utrka HT B2Run starta na splitskoj Rivi

Hrvatska HT B2Run utrka ove se godine prvo trči u Splitu, u četvrtak 25. travnja.
Poznata poslovna utrka od ove je godine dio međunarodne B2Run obitelji i prva je u svjetskoj seriji. Na sportsko natjecanje prijavljeno je 750 trkača iz 54 kompanije. Utrka starta i završava na Rivi, a trči se trasom kroz cijeli grad na relaciji: Riva (start) – prema Sv. Frani – Trumbićeva obala – Obala kneza Branimira – Šetalište Ivana Meštrovića – ulaz u Vilu Dalmaciju – Šetalište Ivana Meštrovića – Obala kneza Branimira – Trumbićeva obala – ciljna ravnina na splitskoj Rivi.
Na kraju sportskog izazova proglašavaju se pobjednici u kategorijama najbrži obrt, udruga ili klub te najbrže veliko, srednje i malo poduzeće. Svi sudionici ulaze u nacionalno finale u kategorijama najbrža trkačica i trkač, najbrži CEO prijavljene kompanije, najbrža državna institucija, IT firma, proizvođač pića, proizvođač hrane, medijski tim, najbrži Mladi lavovi te najmotiviraniji tim i najbolji navijački tim. Poslovnjaci iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita ove godine trče pod istim nazivom kao i više od 250 000 sudionika iz jedanaest svjetskih država.
U 21. stoljeću zbog sjedilačkog načina života mnogi se okreću trčanju, jer je to najlakši način rekreacije. Ljudi žele što više boraviti u prirodi i brinuti se o svom zdravlju. Ovo događanje izvrsno je po tome što potiče poslovne ljude i radne kolege na druženje, kretanje i zabavu.
HT B2Run utrku ove godine od prethodnih razlikuje i njen humanitarni karakter zahvaljujući glavnom partneru utrke HT-u. Naime, svi trkači sudionici sudjeluju u velikom humanitarnom izazovu – u onom gradu koji zabilježi najbrže prolazno vrijeme trkača Hrvatski Telekom će pokrenuti program digitalnog opismenjavanja lokalnog stanovništva kroz besplatne edukativne radionice u gradskim knjižnicama.
Nakon Splita poslovna utrka će se trčati u još tri hrvatska grada, u Rijeci (23. svibnja), Osijeku (12. lipnja) i završno u Zagrebu (3. listopada). Događanje u Splitu organizirano je u suradnji s Triatlon klubom Split.

Komentiraj