Poruka ministra Mornara uz početak nove školske godine

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar poželio je učenicima, roditeljima i svima koji rade u odgojno-obrazovnom sustavu uspjeh u radu i ostvarenje zamisli i projekata, naglasivši da je poboljšanje našeg odgojno-obrazovnog sustava trajna i zajednička obveza.

U svojoj je poruci Mornar pozdravio roditelje i skrbnike, djecu i učenike, a posebice ovogodišnje prvašiće, zaželjevši im vrtićko i školsko ozračje ispunjeno kreativnošću i radom, prijateljstvom te uzajamnim razumijevanjem i prihvaćanjem.

 

  • Mornar je u poruci objavljenoj petak na mrežnim stanicama ministarstva pozdravio i ravnateljice i ravnatelje škola, te ostale djelatnike škola i vrtića napominjući da su svi oni “istinska potpora djeci u učenju i odrastanju, nositelji i promicatelji pozitivnih promjena te najzaslužniji da sustav odgoja i obrazovanja postaje sve kvalitetniji i prepoznatljiviji u svijetu”.

 

“Upravo je vaš predan rad dugoročni zalog naše budućnosti, a brojne sadašnje i buduće generacije poštenih i vrijednih hrvatskih građana izravan su plod vašega svakodnevnog truda i zalaganja. Pred nama su novi izazovi, a poboljšanje našega odgojno-obrazovnog sustava trajna nam je zajednička obveza. Stoga, sa svojim suradnicima i ostalim djelatnicima Ministarstva, u ovoj školskoj godini želim zajedno sa svima vama i svim ostalim dionicima raditi na izgradnji i daljnjem unaprjeđenju toga sustava, sa željom da ta suradnja protekne u partnerstvu i međusobnom uvažavanju”, stoji u poruci ministra Mornara.

Na kraju se obratio svim aktivnim sudionicima u prometu s molbom da cijele godine, a posebice tijekom sljedećih tjedana, prilikom izlaska na ceste, a osobito u blizini vrtića i škola, obrate pažnju na našu djecu i učenike.

Komentiraj