POD NADZOROM Požar iz BiH koji se širio prema Konavlima

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Više kilometara duga je vatrena linija na području Trebinja u istočnoj Hercegovini u subotu a požar se proširio do Konavala u Hrvatskoj, izvijestili su mediji u Bosni i Hercegovini koji navode da gasitelji štite obiteljske domove.

“Vatrena linija je od sela Grab do sela Tuli u trebinjskoj općini i prema Konavlima u Hrvatskoj”, izjavio je zapovjednik Vatrogasne postrojbe u Trebinju Danko Vuković.

Dodao je da je požar trenutačno nemoguće nadzirati te da vatrogasci brane samo sela. Gasitelji su raspoređeni na tri lokacije kako bi obranili obiteljske domove.

“Novi požar buknuo je uz jadransku magistralu i proširio se. Sada je pod nadzorom; izgorjelo je dvadesetak hektara visokog raslinja i nešto šume. Vatrogasci su na terenu, a pomaže i jedan kanader. Nakratko je bila zatvorena magistrala, jedina cesta koja spaja Dubrovnik i Zračnu luku u Čilipima”, izjavio je za HRT Stjepan Simović, županijski vatrogasni zapovjednik.

Požar je u petak izbio na području Zupci nakon udara groma te se potpomognut snažnim vjetrom velikom brzinom proširio u vatrenu liniju dugu dvadesetak kilometara. Vatra se približila obiteljskim kućama te ugrožava električne stupove, ističe zapovjednik vatrogasaca Vuković.

Komentiraj