Robert Anic/PIXSELL

POČEO SASTANAK MOSTA Dragi Prgometu zabranjen ulaz u hotel Antunović!

Neformalni sastanak Nacionalnog vijeća Mosta, izabranih zastupnika i suradnika počeo je nešto poslije 10 sati u Zagrebu, bez nazočnosti Drage Prgometa, a razgovara se o do sada održanim pregovorima Mosta nezavisnih lista s Domoljubnom te s koalicijom Hrvatska raste, kao i o temama o kojima će razgovarati iduća tri dana.

Sastanak se održava u hotelu Antunović. Nazoči mu 40-ak Mostaša, ali ne i iz Nacionalnog vijeća Mosta izbačeni Drago Prgomet koji je jučer preko društvene mreže najavio dolazak rekavši da su ga pozvali neki od izabranih saborskih zastupnika Mosta.

Primoštenski gradonačelnik i izabrani saborski zastupnik Mosta Stipe Petrina pri dolasku u hotel je, na pitanje novinara, opovrgnuo da je on jedan od zastupnika koji su pozvali Prgometa.  “Decidirano ne!” rekao je Petrina novinarima i dodao: “Most je jedinstven”.

Petrina je, naime, medijima u subotu izjavio da smatra kako s Prgometom treba razgovarati i čuti zašto se Mostu ‘iza leđa’ sastao s premijerom i predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, ali je rekao da taj razgovor nije bio predviđen za nedjelju.

Da je Drago Prgomet i došao na sastanak Mostaša, ne bi mogao ući jer je takav naputak dobila zaštitarska služba na ulazu u dvoranu u kojoj se sastanak održava.

Most je tijekom ovog tjedna s dvjema koalicijama, na sastancima u središnjicama SDP-a i HDZ-a, razgovarao o poljoprivredi, energetici te zaštiti okoliša, reformi javne uprave i lokalne samouprave te o pravosuđu i poduzetništvu, a u iduća tri dana razgovori bi se trebali voditi o poreznoj politici, financijama i obrazovanju.

Izjave za novinare nakon današnjeg sastanka predviđene su za 16 sati, a uoči njegova početka se od sudionika moglo samo kratko čuti da očekuju konstruktivan razgovor.

Komentiraj