Gospodarstvo
Decoration icon

poljoprivrednici

Počela isplata predujma poljoprivrednicima

Autor:

Davor Javorovic/PIXSELL

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da je u srijedu započela isplata predujma poljoprivrednicima koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za 2023. godinu te će se do kraja godine isplatiti 236 milijuna eura potpore, a ostatak potpora bit će isplaćen prvoj polovici iduće godine.

Prema priopćenju, isplata je krenula s intervencijom 21.01 Osnovnom potporom dohotku za održivost, a nastavit će se intervalno tijekom studenoga i za intervenciju 26.1 Dodatnu preraspodijeljenu potporu dohotku za održivost te 30.01 Dodatnu potporu dohotku za mlade poljoprivrednike.

U studenome će se na račune poljoprivrednika isplatiti 134 milijuna eura, dok će se u prosincu za te intervencije isplatiti još 40 milijuna eura, podatci su Ministarstva.

Također su najavili da će u prosincu biti isplaćene i potpore za intervenciju 31.01. Intenzivirana raznolikost usjeva, u iznosu od 30 milijuna eura, te intervenciju 71.01. Plaćanja za područja s prirodnim i ostalim ograničenjima, u iznosu od 32 milijuna eura.

Ukupno, do kraja godine, poljoprivrednicima će se isplatiti 236 milijuna eura potpore, a ostatak isplate potpora planiran je u prvoj polovici 2024. godine, zaključuje se u priopćenju.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.