Stožer za obranu hrvatskog sela najavio mogućnost novih prosvjeda

Autor:

Foto; Unsplash

Stožer za obranu hrvatskog sela u utorak je premijera Andreja Plenkovića i ministricu poljoprivrede Mariju Vučković pozvao na sastanak, koji se u petak treba održati u Retkovcima, te najavio mogućnost novih prosvjeda, ako se ne budu udovoljilo zahtjevima Stožera.

Nakon večerašnjeg sastanka u Trnavi, kod Đakova, predsjednik Stožera Tomislav Pokrovac izjavio je kako će se sastanak u Retkovcima, najavljen za 10. studenoga, održati i ako se premijer i ministrica ne budu pojavili. A za 15. studenoga planira se veliki skup u Retkovcima, u Domu Kulture, na kojem će Stožer donijeti smjernice, kako će dalje djelovati i prosvjedovati, ustvrdio je.

Najprije, želimo pričekati sastanak, koji smo sazvali za petak, kako bi smo vidjeli hoćemo li s Vladom i nadležnim Ministarstvom pregovarati o onome što želimo, a ako do toga ne dođe obavijestit ćemo o našim budućim aktivnostima, dodao je Pokrovac.

Pozvao je građane i sve koji mogu pomoći poljoprivrednicima da ih podrže, a od političkih stranaka zatražio da se dopisom izjasne o tome podržavaju li aktivnosti Stožera za obranu hrvatskog sela.

Meni osobno i Stožeru, ne treba tapšanje po ramenu, želimo da nas političke stranke dopisom deklarativno podrže, rekao je Pokrovac

Ponovio je kako su glavni zahtjevi Stožera prestanak eutanazije zdravih svibnja, dopuštanje svinjokolja po domaćinstvima, osiguravanje mobilnih klaonica, u mjestima koja su bila izvori zaraze afričkom svinjskom kugom, te da se uzgajivačima svinja osiguraju dostatna primanja, kako bi im se nadoknadila šteta.

Tražimo i veliki nadzor uvoza mesa, ne samo svinjskog, nego i ostalih vrsta, jer se u Hrvatsku uvozi velika količina nekvalitetnog i neprovjerenog mesa, poručio je Pokrovac.

Na upit novinara, je li moguća i blokada graničnih prijelaza RH, Pokrovac kaže “kako je sve moguće”. Najavio je da će “raditi blokade graničnih prijelaza i sve što je potrebno”, kako bi, ustvrdio je prisilio  Vladu i nadležno Ministarstvo da ‘počnu s njima pregovarati i hitno rješavati probleme’.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.