Platini ispitan, njegovi odvjetnici tvrde da uopće nije bio uhićen

Bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini ispitala je u utorak francuska antikorupcijska policija zbog dodjeljivanja domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. godine Kataru. Platini (63) je pušten iz pritvora u kasnim večernjim satima.

“Bilo je dugo, ali obzirom na veliki broj pitanja i trebalo je biti dugo. Pitali su me o Europskom prvenstvu 2016., Svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru, o Fifi”, rekao je Platini novinarima. “Sve je sada iza mene”, rekao je Platini

Platinijevi odvjetnici u priopćenju su naglasili kako bivši predsjednik UEFA-e nije bio uhićen. “Surađivao je, odgovorio na sva pitanja i ponudio korisna objašnjenja”, pojasnili su.

Legendarni francuski nogometaš na čelu FIFA-e bio je do 2015. godine kada je suspendiran iz nogometa zbog povrede etičkih načela. Trostruki osvajač Zlatne lopte od početka je negirao krivnju. Sumnjivu pobjedu Katara u utrci s Južnom Korejom, Australijom, Japanom i Sjedinjenim Državama trenutačno istražuju Francuska, Švicarska te američki FBI.

Dužnosnici već dvije godine istražuju navodnu korupciju oko dodjeljivanja domaćinstava Svjetskih prvenstava u Rusiji i Kataru. Mediji pišu kako je 2017. godine ispitan i Sepp Blatter, nekadašnji predsjednik FIFA-e.

Platini je suspendiran iz nogometa zbog 2 milijuna švicarskih franaka koje mu je isplatio Blatter. Osmogodišnja suspenzija Platiniju je smanjena na četiri godine.

Komentiraj