Dusko Jaramaz/PIXSELL

PICULA POTVRDIO KANDIDATURU “Mislim da se SDP ne može voditi samo s Iblerovog trga”

Tonino Picula je u srijedu u razgovoru za Dnevnik.hr potvrdio svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a, te poručio kako ima dva motiva za kandidaturu. “Jedan je da kao građanin Republike Hrvatske želim da u političkoj utakmici sudjeluje snažna moderna europska socijaldemokracija. S druge strane, kao dugogodišnji član SDP-a, stvarno bih volio da SDP predvodi demokratske procese i na različite načine potiče razvoj Republike Hrvatske”, kazao je Picula.

Dodao je da vjeruje da sve što je radio u politici predstavlja dobru legitimaciju za isticanje kandidature, te kako se njegov rad može ocijeniti kao rad koji nosi rezultate. “Vjerujem da kao predsjednik SDP-a mogu još bolje obavljati svoj posao s pozicijom u Europskom parlamentu. Ne vidim da jedna stvar isključuje drugu”, odgovorio je Picula na pitanje je li spreman napustiti Bruxelles i Strasbourg, dodajući da će napustiti Bruxelles ako tako odluče članovi stranke i ako uđe u parlament.

“Ja mislim da se SDP ne može voditi samo s Iblerovog trga. SDP prije svega treba otvoriti većem utjecaju ogranaka samoga članstva, a to se može poticanjem povjerenja najprije članstva, a onda i građana u SDP”, dodao je. Kaže i kako se nada da će se predsjednik SDP-a birati između više kandidata jer kod njih načelo jedan član jedan glas nije samo formalno samo jedan kandidat.

“Mislim da SDP mora poticati i druge da se na taj način unutarstranački organiziraju i da služimo kao moderan model i za druge političke takmace”, kaže Picula. Poručuje da je njegova ambicija, postane li predsjednik SDP-a, vratiti povjerenje birača. Komentirao je u jučerašnju prozivku Aleksandre Koalrić na Twitteru. “Nitko nije isključen. Ja sam uvijek bio za taj inkluzivni pristup, znači da ljudi dođu. Ali naravno, treba prije svega poštovati i procedure i ne vidim da bi onda bilo nekih problema. Onaj tko naprosto zagovara eliminaciju procedura, taj naprosto ne želi dobro SDP-u”, zaključio je Picula.

Komentiraj