Trgovački lanac Pevec priprema se za uvrštenje dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze (ZSE), izvjestili su u utorak iz tog trgovačkog lanca u kojem smatraju kako je to važan korak za daljnji razvoj tvrtke.

Navode kako je unatrag četiri godine otkakao je Pevec izašao iz stečaja udvostručio prihode. U prva, pak, četiri mjeseca ove godine prihodi rastu 26 posto.

Lani je Pevec ostvario neto dobit od 24 milijuna kuna, što je rast za 61 posto u odnosu na godinu ranije.

Dionicama Peveca se trenutačno trguje na multilateralnoj trgovinskoj platformi Zagrebačke burze te je temeljem odluke glavne skupštine društva od 1. lipnja pokrenut proces uvrštenja na Službeno tržište. Uvrštenje dionica očekuje se u trećem kvartalu ove godine, navode iz Peveca.

Pevec već sada ima više od 1.000 dioničara te menadžment tvrtke smatra kako će uvrštenje dionica u viši segment trgovanja omogućiti široj investicijskog zajednici ulaganje u dionice društva, osnažiti korporativni profil, povećati transparentnost poslovanja te omogućiti nove načine financiranja rasta i razvoja poslovanja.

“Smatramo da je uvrštenje na Službeno tržište iznimno bitan korak za daljnji razvoj Peveca i jedan od ključnih elemenata za stvaranje dugoročne vrijednosti za sve naše dioničare. Iznimno smo zadovoljni rastom i razvojem kompanije te vjerujemo da će nam izlazak na Službeno tržište ZSE dati mogućnost da u skorije vrijeme napravimo i dodatan iskorak te postanemo regionalni lider”, istaknuo je predsjednik Uprave Darko Šket.

Pevec danas ima 20 prodajnih centara diljem Hrvatske te gotovo 1.400 zaposlenih.

Komentiraj