Predsjednik Sabora Božo Petrov u utorak je u Metkoviću rekao kako Ivica Todorić jest vlasnik Agrokora, ali kako njegovi dugovi premašuju vrijednost tverke, on ipak nije vlasnik. Dodao je da je Todorić bez uplitanja Vlade mogao dalje mogao licitirati oko Agrokora, zbog čega bi gospodarski sustav nastavio biti u agoniji, a upitna bi bila i sudbina drugih velikih tvrtki poput Kraša ili Vindije, prenosi N1.

Poručio je kako u drugoj fazi slijedo restrukturiranje Agrokora. “Cilj je da prva sredstva koja dođu u tu tvrtku posluže za isplatu od najmanjih do najvećih dobavljača”, rekao je Petrov dodajući da smatra da bi sve hrvatske kompanije, kada ove iz Agrokora izađu na tržište, trebale sudjelovati u kupnji. “Smatram da nam ne treba jedan gigant, već niz jakih hrvatskih kompanija. Ako tako postavimo pravila – udaramo zdrave temelje ekonomiji i tržinu utakmicu”, objasnio je.

Vladin povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak, ima potporu Mosta, a od njega i Agrokora očekuje maksimalnu transparentnost i kooperativnost. Komentirao je i navode kako je njegova prijava protiv Todorića samo predizborna kampanja. “Istrage moraju biti neovisne ne smiju biti politički motivirane. Ne postoji predizborno ili postizborno vrijeme kada bi trebale biti ometane. One trebaju djelovati kada postoje elementi za istragu. Kao građanin i predsjednik Sabora smatram da se treba istražiti jesu li počinjena kaznena djela”, rekao je Petrov zaključujući kako je vrijeme prijave potpuno nebitno.

Komentiraj