FaH

PETROV: Most će za predizbornu kamapnju potrošiti 2 milijuna kuna

Predsjednik Mosta Božo Petrov u subotu  je izjavio kako će Most u predizbornoj kampanji potrošiti 2 milijuna kuna te da za te potrebe neće prihvatiti nikakve donacije.

“Mi imamo na raspolaganju, vjerujem, oko tri milijuna kuna, a dva miljuna kuna će se izdvojiti iz sredstava koja smo dobili iz državnog proračuna za financiranje ove kampanje,” pojasnio je Petrov novinarima u Splitu.
Na upit je li Most predao Državnom izbornom povjerenstvu (DIP-u) izvješće o donacijama, odgovorio je kako je to “ili predano jučer ili će biti predano danas.”
“Mi nećemo prihvatiti donacije, mi nemamo miljunske iznose niti smo ih imali prošli put,” istaknuo je.

Po njegovim riječima, dva milijuna kuna koliko će ih Most potrošiti u svih 11 izbornih jedinica, višetruko je manji iznos no što će potrošiti SDP i HDZ, koji će, kako je rekao, u svakoj izbornoj jedinici potrošiti milijun kuna.
Na novinarsku opasku da u javnosti ne priča kao političar, Petrov je uzvratio kako sebe i ne smatra klasičnim političarom.
“Što se mene tiče i ne smatram se klasičnim političarom….. Mene ne interesira tko je s druge strane, mene interesira ono za  što su meni građani dali glas  i mi to moramo opravdati i na takav način pričam i radim,” istaknuo je.
Na upit hoće li uoči predstojećih prijevremenih parlamentarnih izbora ponovno ići javnom bilježniku ovjeriti neku svoju izjavu kao što je to učinio prije prošlih izbora, Petrov je ponovio kako je to tada bila njegova greška, te da to ovaj put neće učiniti.
“Mogu prije tražiti da u trenutku kad ovi (SDP i HDZ) budu dolazili nama da oni ovjere u javnog bilježnika svoje želje koje iskazuju prema Mostu,” rekao je Petrov.

Tumačeći svoju pogrešku davanja izjave javnom bilježniku prije prošlih izbora Petrov je također istaknuo kako  je zanimljivo  “da dok drugi danas kradu milijarde i lažu,”  nikada nitko za jednu pogrešku nije dobio takvu osudu kao što je  dobio Most ili on osobno.
“A 20 i nešto godina vas lažu svaki dan,”  dodao je.
Na upit zašto stalno kritizira SDP i HDZ da su lažovi, a ipak će se jednoj od tih dviju stranaka morati prikloniti, Petrov je ponovio kao ne zna komu je teže: “Nama koji znamo kakvi su ili njima koji znaju kakvi smo mi.”
“Ali, moramo preuzeti odgovornost, jer ne želimo biti kao Poncije Pilat gdje ćemo mi oprati ruke i sjesti u Sabor, primati plaću a ne raditi ništa, jer to je ono za što su nas optuživali odmah nakon prošlih izbora. Ako vam građani daju povjerenje, morate preuzeti odgovornost jer samo se na takav način mogu dogoditi promjene,” dodao je.
Zamoljen za  komentar nedavnog uhićenja jedne osobe u Beogradu zbog navodne špijunaže za Hrvatsku, Petrov je  kazao kako ono što je njemu poznato od njegovih suradnika “nisu potpuno sigurne informacije o tome  kome pripada osoba, niti je sve potpuno poznato,” te dodao da on to neće komentirati.
“Što se tiče situacije sa Srbijom, ovakav odnos i ovakva retorika s jedne i druge strane, koja se namjerno pumpa-ne bih volio da završi onako kako je završilo prije 25 godina, a ja se bojim da oni ne znaju s čime se igraju,” kazao je Petrov.

Na upit kako komentira oštre stavove Zoran Milanovića u vezi Srbije, Petrov je rekao kako mu nisu problem oštri, jasni i odlučni stavovi jer takve stavove i treba imati radi zaštite Hrvatskih interesa, pogotovu kada govorimo o braniteljima i,  kako se izrazio, “o nedopustivom zakonu o univerzalnoj jurisdikciji koji želi uvesti Srbija sada prilikom učlanjenja u EU.”
“Ono što,  po meni, nije dozvoljeno je huškačka retorika koju ima gospodin Milanović. Ne možete nazvati, bez obzira odnosi li se to na diplomate ili na Srbiju, nekoga ‘šakom jada’, jer takva retorika diže tenzije a tenzije uzrokuju dodatnu nestabilnost,” kazao je Petrov.
Dodao je kako bi volio da se te tenzije spuste kako se “na kraju ne bi dogodilo ono što je bilo prije 25 godina.”

Komentiraj