Paramount Grupa ne preuzima HNK Šibenik – nisu dostavili bankovno jamstvo

Paramount Grupa neće postati vlasnik 94,59% dionica HNK Šibenik iako je Gradsko vijeće Grada Šibenika u rujnu ove godine prihvatilo njihovu ponudu od 105.000,00 kuna koja je bila jedina pristigla na javni poziv za prodaju dionica kluba sa Šubićevca.

>> Gradsko vijeće Grada Šibenik prihvatilo ponudu Paramount Grupe za kupnju 94,59% dionica HNK Šibenik

Naime u sklopu ponude tvrtka koja je osnovana u veljači 2019. godine od strane Indijca s emiratskom adresom Pankaj Gupte i Mateje Plenča, a koju zastupa Ivica Plenča, obvezala se dostaviti garanciju banke u visini od tri milijuna kuna kojom se jamči financijska stabilnost kluba za razdoblje od idućih pet godina. Međutim to je propustila učiniti zbog čega nije ni došlo do potpisa kupoprodajnog ugovora između predstavnika tvrtke i gradonačelnika Šibenika Želja Burića.

>> Tko su ljudi koji stoje iza potencijalnog preuzimanja HNK Šibenik?

Paramount Grupa je također prije potpisa ugovora, a obzirom da bi stekla više od 25% dionica kluba, prema Zakonu o sportu bila dužna ishoditi odobrenje Povjerenstva za profesionalne sportske klubove koje djeluje pred Središnjim državnim uredom za šport.

Povjerenstvo je prvotno udovoljilo zahtjevu Grada Šibenika i dalo predmetnu suglasnost, ali po naknadno dostavljenoj obavijesti Grada Šibenika o mogućim nepravilnostima te da ugovor o kupoprodaji još uvijek nije potpisan niti je Gradu Šibeniku dostavljena bankovna garancija u postupku kupoprodaje donijeta je odluku o povlačenju suglasnosti – potvrđeno nam je iz samog Povjerenstva.

HNK Šibenik koji se trenutno nalazi na vodećem mjestu Druge HNL tako ipak neće u skoro vrijeme dobiti nove većinske vlasnike. Hoće li uskoro doći do raspisivanja novog natječaja za prodaju dionica odlučit će gradske vlasti.

Komentiraj