Gradsko vijeće Grada Šibenik prihvatilo ponudu Paramount Grupe za kupnju 94,59% dionica HNK Šibenik

HNK Šibenik će uskoro dobiti novog većinskog vlasnika. Gradsko vijeće Grada Šibenika je na današnjoj sjednici s 14 glasova ZA i osam oporbenih suzdržanih ruku donijelo odluku da se ponuda tvrtke Paramount Grupa koja je jedina pristigla na javni poziv za prodaju dionica kluba sa Šubićevca prihvati kao najpovoljnija.

>> Dokumentacija vezana za prodaju dionica HNK Šibenik

Tvrtka koja je osnovana u veljači ove godine od strane Indijca s emiratskom adresom Pankaj Gupte i Mateje Plenča, a koju zastupa Ivica Plenča je za 297.056 dionica kluba, odnosno 94,59% vlasništva ponudila 105.000,00 kuna.

Obzirom da stječe više od 25% dionica kluba prema Zakonu o sportu Paramount Grupa je prije potpisa ugovora s gradonačelnikom Željkom Burićem dužna ishoditi odobrenje Povjerenstva za profesionalne sportske klubove koje djeluje pred Središnjim državnim uredom za šport te je sukladno ponudi dužna dostaviti garanciju banke u visini od tri milijuna kuna kojom se jamči financijska stabilnost kluba za razdoblje od idućih pet godina.

Kupac dionica se također obvezao da za vrijeme 23 godine koliko je rok trajanja prava na korištenje sportskih terena na Šubićevcu i Crnici neće mijenjati ime kluba, a dužan je skrbiti i da klub idućih pet godina ne ispadne u treću ligu.

Šibenik je trenutno vodeća momčad Druge HNL te je u prvenstvo startao s tri pobjede iz tri utakmice.

Komentiraj