WFP: Pandemija koronavirusa zahtijeva slobodno kretanja humanitarne pomoći

facebook.com

 

Pandemija koronavirusa zahtijeva slobodno kretanja ispomoći u hrani, humanitarne pomoći, medicinskih i drugih potrepština.

Veliki rizik kao što je pandemija je u pojedinim svjetskim regijama još više naglašen pojavom poplava, suše, najezdom skakavaca i slično.

Čelnici Svjetskog programa za hranu (WFP) naglašavaju kako određena područja moraju imati neprestanu opskrbu hranom, jer postoji opasnost od više novih rizika, koji bi mogli nastati.

Izvršni direktor organizacije, David Beasley, je izjavio kako je u ovoj situaciji nužan pametan pristup i da se lanac opskrbe ne smije prekinuti. Posljedice bi mogle biti razarajuće i nužna je daljnja zajednička suradnja pod vodstvom organizacije WFP.

Ističe se kako bi novo logističko središte u Etiopiji trebalo preuzeti veću ulogu i važnost za opskrbu, čak i i za druga područja Afrike.

Oko 30 milijuna ljudi na svijetu ovisi o hrani iz raznih programa pomoći. Posljedice bi mogle biti vrlo ozbiljne i traži se financijska podrška drugih međunarodnih organizacija i svjetskih vlada kako bi se mogao provesti ovaj važan zadatak i projekt o kojem ovise životi mnogih.

Komentiraj