Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner u petak je privremeno, na zahtjev oporbenih SDP-a i HNS-a koji su ustvrdili da su skupili dovoljno potpisa za raspuštanje Sabora, prekinuo saborsko zasjedanje, ne preciziravši kad će sazvati nastavak.
Ne znamo kad će završiti konzultacije s predsjednicom Republike, prema tome privremeno prekidam sjednicu, bit ćete svi obavješteni na vrijeme da se okupimo, rekao je Reiner, ali nije želio odrediti vrijeme.

Nećemo određivati vrijeme, možda danas u 13,30 sati, možda neće biti danas nego u ponedjeljak, dogovorit ćemo, nakon što se dovrše konzultacije sa predsjednicom, odgovorio Reiner SDP-ovu Peđi Grbinu i HNS-ovu Ivanu Vrdoljaku koji su tražili da se “danas svakako”, ne prije 13,30 sati, dakle kad završe konzultacije, Sabor ponovno okupi i na dnevni red uvrsti odluku o svom samoraspuštanju.

Više se ne možemo praviti da se ništa ne događa jer je natpolovična većina zastupnika upravo podnijela zahtjev za raspuštanje Sabora. Svima je jasno što to znači, to znači da je radu 8. saziva Sabora došao kraj, poručio je Grbin.

Nema razloga da se sve ovo nastavlja, to bi bila samo daljnja kompromitacija političkih elita, suglasna je Vrdoljak.

Komentiraj