Paket dionica Čakovečkih mlinova prodan sisačkoj tvrtki Mlin i pekare

Autor:

13.07.2022., Cakovec- Male kolone za otkup psenice ispred Cakoveckih mlinova. U Medjimurju je malo posijane psenice. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bračni par Varga potvrdio je da je prodao paket dionica Čakovečkih mlinova sisačkoj tvrtki Mlin i pekare koju kontrolira obitelj Plodinec.

Ružica Varga i Stjepan Varga, koji su zajedno držali najveći vlasnički paket u međimurskoj tvrtki, zajedno su prodali ukupno 24,78 posto, odnosno 2.550.000 redovnih dionica s pravom glasa društvu Mlin i pekare.

“Stjepan Varga ostaje dioničar koji drži 179.888 dionica, što predstavlja 1,75 posto udjela u temeljnom kapitalu Čakovečkih mlinova, a Ružica Varga prestaje biti dioničar jer više ne drži nijednu dionicu.”

Društvo Mlin i pekare postaje dioničar izdavatelja koji drži 2.550.000 redovnih dionica nominalnog iznosa od 10 kuna, a što predstavlja 24,78 posto temeljnog kapitala Čakovečkih mlinova”, izvijestio je danas bračni par Varga.

U ponedjeljak je pak potpisan sporazum o zajedničkom djelovanju između Mlina i pekare, tvrtke Plodinec te mirovinskih fondova AZ i PBZ-CO. Oni zajedno kontroliraju blizu 65 posto dionica Čakovečkih mlinova.

Sporazum o zajedničkom djelovanju znači i kako će uskoro morati objaviti javnu ponudu za preuzimanje preostalih 35 posto dionica čakovečke kompanije. Prije toga, potrebna odobrenja moraju dobiti od agencija za tržišno natjecanje i nadzor financijskih usluga.

Kako se neslužbeno doznaje, cilj tvrtke Mlin i pekare je preuzimanje većinskog udjela od 51 posto dionica, a mirovinski fondovi žele kontrolirati do 49 posto dionica (danas su na 40-ak posto), piše Danica.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.