U Čakovcu se zapalilo skladište, vatrogasci se mučili s vatrenom stihijom i uspjeli je staviti pod nadzor

Autor:

Photo: Međimurske novine, Facebook

U Čakovcu je u utorak izbio veliki požar, javljaju Međimurske novine.

Gorilo drveno skladište Čakovečkih mlinova, a na terenu su vatrogasci iz JVP Čakovec.

Nakon nekog vremena, požar je lokaliziran i pod kontrolom. To je potvrdio i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, koji je rekao da je požar stavljen pod kontrolu te da nema opasnosti od daljnjeg širenja.

Požar koji je u utorak poslije 19 sati zahvatio drvene barake u Čakovcu u vlasništvu tvrtke Čakovečki mlinovi stavljen je pod nadzor i više nema opasnosti od njegovog širenja, potvrdili su Hinu iz Policijske uprave međimurske i međimurski župan Matija Posavec koji je na terenu.

“U jednom trenutku to je izgledalo dosta dramatično, ali glavno je da su naši vatrogasci stavili požar pod kontrolu i nema opasnosti za taj dio grada i građane. U gašenju požara sudjelovalo je 70-ak vatrogasaca. Tijekom noći i sutrašnjeg dana organizirat će se dežurstva”,  rekao je župan Posavec i dodao da će sutra naručiti ispitivanje zraka na mjestu požara.

Prema njegovim informacijama u požaru nema ozlijeđenih, niti je bilo poziva Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije.

Požar koji se dogodio na drvenim barakama  u Ulici dr. Ivana Novaka prijetio je da će se proširiti na području susjednog poduzeća Proming i na trgovački centar Konzum.  Prema neslužbenim informacijama požar je došao na nekoliko metara do tih objekata i  tada je stavljen pod kontrolu.

Iz PU međimurske su najavili da će sutra biti obavljen očevid, nakon kojeg će objaviti i više informacija o požaru.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.