Ovog vikenda kroz splitske zračnu i gradsku luku više od 90.000 putnika

Pixabay

Više od 90.000 putnika ovog će vikenda prometovati kroz splitske zračnu i trajektnu luku, što je rekordan promet tijekom jednog vikenda u ovoj godini.

“Danas i sutra u splitskoj zračnoj luci imamo prijavljen dolazak 198 zrakoplova i očekujemo da će se ostvariti promet oko 48.000 putnika što je najviše tijekom jednog vikenda u ovoj godini”, rekao je za Hinu voditelj prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan.
Po njegovim riječima u prvih šest mjeseci ove godine splitska je zračna luka ostvarila znatno veći promet no u istom lanjskom razdoblju.

“U prvih šest mjeseci ove godine evidentirali smo 27 posto porast prometa u odnosu na prvo polugodište u 2016. godini, a očekujemo da će se povoljan trend nastaviti do kraja 2017. godine”, kazao je Melvan.

Koordinator Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvica je izvijestio kako će u splitskoj trajektnoj luci tijekom ovog vikenda biti znatno veći promet no prvog vikenda srpnja 2016. godine.

“Kroz splitsku trajektnu luku danas i sutra će prema srednjodalmatinskim otocima u oba smjera prometovati oko 45.000 putnika i više od 10.000 vozila što je najveći promet u jednom vikendu ove godine,” rekao je Mrvica.  Dodao je kako bi taj promet tijekom ovog vikenda bio i veći za nekoliko tisuća da su povoljniji vremenski uvjeti, ali naoblaka je doprinijela da je dio putnika odustao od plovidbe prema srednjodalmatinskim otocima.

Po njegovim riječima,danas je najveći brodski promet na relaciji Split-Brač te je broj dnevnih brodskih linija povećan s 12 na 14. Zbog pojačanog prometa prema srednjodalmatinskim otocima, kazao je Mrvica, uvedena je i noćna trajektna linija između Splita i Starog Grada na Hvaru, a u smjeru Šolte broj dnevnih brodskih linja povećan je s 5 na 6, dok je broj brodskih dnevnih linija u smjeru Visa povećan s 2 na 3.

Komentiraj