Ovog se vikenda u Opatiji uključite u nordijsko hodanje uz aktivnu šetnju kroz povijest grada

Opatija – World Wellness Weekend, međunarodno događanje koje promovira zdrav život i blagostanje, ove će se godine obilježiti i u Opatiji. Cilj spomenutog događanja je ponuditi sigurne, zabavne, sportske, rekreativne i zdravstvene aktivnosti, s misijom stvaranja wellness programa dostupnih svima i olakšavanja usvajanja kvalitetnih životnih navika.

Ove se godine održava jubilarno, deseto izdanje, a 18. i 19. rujna okupit će rekordan broj sudionika na gotovo dvije tisuće lokacija u čak 982 grada diljem svijeta. U World Wellness Weekend uključila se i Opatija, i to javnim aktivnostima te prigodnom ponudom hotela i wellness centara.

Turistička zajednica grada Opatije za svoje sugrađane i posjetitelje grada organizira besplatno nordijsko hodanje, uz stručnu pratnju, koje će se održati u subotu, 18. rujna sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline. Predviđena je ruta Lungomarem do Ičića i natrag, a sudionicima su osigurani štapovi za hodanje.

FOTO: Luigi

“Ovim događanjem započinje program jesenskih nordijskih šetnji kroz povijest Opatije uz stručno vođenje, koje će se održavati svake subote do 18. prosinca. Višegodišnje ulaganje Turističke zajednice u ovaj vid razvoja turističkog proizvoda koji je fokusiran na zdravlje i aktivnosti u prirodi donijelo je i Turističkoj zajednici i Opatiji prestižnu titulu Wellness Championa za 2021. godinu koju dodjeljuje World Wellness Weekend”, istaknula je direktorica opatijskog TZ-a Suzi Petričić.

Dodala je da se Opatija ovim programima posvećenim wellnessu, sportu i rekreaciji još jednom potvrdila kao vodeća destinacija zdravlja u regiji. “Stoljetna tradicija renomiranog klimatskog lječilišta kontinuirano se nadograđuje putem inovacija te praćenjem svjetskih trendova u medicini i zdravstvenom turizmu, koji tako ostaje jedan od važnijih motiva dolaska u naš grad tijekom posezone i predsezone”, zaključila je Suzi Petričić.

Komentiraj