Otkazan 29. Zagrebački maraton

Zbog pandemije koronavirusa otkazan je 29. Zagrebački maraton, koji se trebao održati u nedjelju 11. listopada.

“Nakon višemjesečnih napora od nas da osiguramo sve potrebne uvjete za održavanje 29. zagrebačkog maratona, obavještavamo Vas da nažalost moramo otkazati održavanje utrka. Zagrebački maraton je trebao biti održan u nedjelju, 11. listopada 2020. sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića no nažalost, kao i svi veći maratoni u svijetu ove godine je doživio istu sudbinu”, navodi se u priopćenju organizatora.

Dodaju da su brojni trkači željeli sudjelovati na Zagrebačkom maratonu, upravo zbog činjenice da je velik broj maratona diljem Europe i svijeta otkazan zbog koronavirusa. “Kako se epidemiološka situacija u svim zemljama znatno pogoršala i velikog broja prijavljenih sudionika iz Hrvatske i svijeta ne možemo svjesno ući u rizik ugrožavanja zdravlja naših trkača i potencijalnog širenja zaraze na druge naše sugrađane. Zagrebački maraton je veliki i međunarodni sportski događaj, koji prvenstveno ima za svrhu promicanje zdravog života, te svakako želimo da to tako i ostane”, dodaju.

Ipak, ističu kako će se u virtualnom obliku obilježiti 11. listopad. Sve informacije će kroz nekoliko dana biti objavljene na njihovim stranicama.

“Ispričavamo se i Vama na ovako kasnom javljanju otkazivanja, no nismo mogli drugačije nego čekati krajnji rok da donesemo odluku uz sve preporuke nadležnih tijela. Nažalost, ova godina je za organizaciju svih događanja neizvjesna i teška. Koliko god smo se nadali da će održavanje biti moguće uz sve izmjene i pridržavanje epidemioloških mjera ipak je preveliki broj sudionika za trenutnu epidemiološku situaciju. Nama kao organizatorima, je iznimno žao što moramo prekinuti tradiciju Zagreb maratona no sigurnost i zdravlje sudionika nam je na prvom mjestu. Nadamo se da je ova godina stvarno izuzetak te da ćemo svi skupa dočekati 29. zagrebački maraton, 10. 10. 2021. s veseljem i zadovoljstvom kako i priliči jednom ovakvom događanju”, poručili su.

Komentiraj