OPROŠTAJ EP odbojka – Estonija superiorna tužno nemoćnim Hrvatima

epa

U ključnoj utakmici za plasman u drugi krug europskog prvenstva hrvatski odbojkaši izgubili su u Torinu od Estonije 0-3 (19-25, 18-25, 10-25) i zaključili natjecanje kao posljednji u skupini B.

Bio je to treći hrvatski poraz na prvenstvu i to treći rezultatom 0-3 uz uvjerljivo najslabiju igru. I dok su u susretima protiv favorita Italije i Francuske imali i kvalitetnih perioda, odabranici izbornika Igora Šimunčića su protiv Estonaca zakazali u svim segmentima igre. Ništa nije štimalo i vrlo brzo je postalo jasno kako će Hrvatska teško do pobjede koja bi je odvela u play-off za ulazak u četvrtfinale.

Hrvatska je očajno ušla u susret i Estonci su vrlo brzo poveli 7-0. Zaprijetili smo smanjivši na 6-11, no Estonci su za pola sata dobili prvi set 25-19. U drugom setu Hrvatska se držala do rezultata 14-14 i potom se posve raspala. Estonija bježi na 22-15 i mirno privodi set kraju. U trećem setu hrvatski odbojkaši kao da nisu niti postojali na terenu. Za 24 minute sve je bilo gotovo i Estonija je dobila set rezultatom 25-10.
Estoniju su do pobjede predvodili Oliver Venno sa 18 poena, te Robert Taht sa 10, te Andri Aganits s osam poena. Kod Hrvatske je bio najbolji Igor Omrčen sa 17 poena. U posljednjem susretu 3. kola u našoj skupini Italija i Francuska će u međusobnom susretu odlučiti o prvom mjestu.

Komentiraj