U KBC-u Zagreb u utorak je cijeli operacijski blok ponovno u punom pogonu i otklonjeni su tehnički problemi zbog kojih su tijekom vikenda otkazivani operacijski zahvati.

Kvar je lociran i privremeno saniran pa se zahtjevne operacije mogu obavljati, izjavio je Hini Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, u kojemu je proteklog vikenda zbog problema sa strujom odgođeno 30-ak planiranih operacijskih zahvata.

U razdoblju od 30. prosinca do 2. siječnja operacije su odgođene zbog tehničkih problema napajanja električnom energijom jednog operacijskog trakta.

Operacije su bile privremeno otkazane zbog sigurnosti pacijenata, kažu u Ravnateljstvu bolnice koje je na Staru godinu zatražilo pomoć tvrtke Brodar Elektroinženjering, a jučer i HEP-a i Elektre.

“Od danas se cijeli elektroenergetski sustav opskrbe električnom energijom monitorira kako bi se detektirale eventualne zaostale ‘slabe točke’ u opskrbi strujom,” kaže Ćorušić.

Tijekom proteklog vikenda o situaciji u KBC-u Zagreb obaviješteni su ravnatelji zagrebačkih bolnica kako bi hitni pacijenti bili adekvatno zbrinuti u njihovim bolnicama.

 

Komentiraj

FOTO:FaH/ Damir SENÈAR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.