OGLASILI SE IZ VARTEKSA ‘Očekujemo termin sastanka kod Habijana’

Autor:

Varaždin, 06.05.2024. - Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a na konferenciji za novinare poručili su da će štrajkati sve dok im se plaće ne isplate te da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika. foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ sk

HINA/ Siniša KALAJDŽIJA

Tekstilna industrija Varteks u četvrtak je priopćila da očekuje termin sastanka kod ministra gospodarstva Damira Habijana na kojemu bi se tražilo rješenje za sadašnju tešku situaciju u tvrtki, a bankama poručuje da pričekaju s naplatom potraživanja, koja su i tako osigurana.

“Nastavno na poziv ministra Habijana, najljepše zahvaljujemo na volji za pomoć. Poslali smo e-mail ministru Habijanu, te iščekujemo termin sastanka”, kažu u Varteksu.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan izjavio je u četvrtak da se razmatralo više mjera kojima Vlada može pomoći Varteksu kao privatnoj tvrtki, a i izrazio čuđenje što se uprava te tvrtke već nije javila ministarstvima, pozvavši ju da to učini.

Radnici varaždinskog Varteksa su zbog neisplate plaća četvrti dan u štrajku i za petak su najavili prosvjed u Varaždinu, a Habijan je jutros održao sastanak s predstavnicima sindikata.

Varteks podsjeća da je jedan od dioničara Stjepan Čajić, tvrtki ponudio zajam kojim bi se isplatile sve zaostale plaće i kupile tkanine, pod uvjetom da mu se taj novac vrati ove godine od jednog posla iz kojega se trebao vratiti dio kredita Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a koji su najveći vjerovnici Varteksa.

Smatraju da im je to “najrealnija šansa” da prebrode krizu u kratkom roku.

Naglašavaju da su “ključevi rješenja i sudbina Varteksa” u rukama Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, čiji odgovor “s nestrpljenjem iščekuju”.

Bankama poručuju da su njihovi zajmovi potpuno osigurani, te da pričekaju s naplatom.

OZNAKE: Varteks

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.