PRISEGNUO BI CRNOJ SVINJI ‘Plenković kaže da sam primitivac? Ja sam njegova zla kob!’

Autor:

18.03.2024., Vela Luka - Predsjednik Zoran Milanovic obratio se medijima u Veloj Luci. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Zvonimir Barisin/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Ludbrega, nakon čega je dao izjavu za medije.

Osvrnuo se na izlazak IDS-a i Fokusa iz lijeve koalicije. “Ja u tome ne sudjelujem. Mislim da su izbačeni. Ili su tražili previše, a možda nisu. Nemojte me pitati, ugrozit ću SDP, a to ne želim, ovi gangsteri su mi već stavili pištolj na sljepoočnicu, ovo je ucjena, kao da dijete otmeš”, rekao je.

“Tko je donio odluku da se ubija demokracija u Hrvatskoj? Znači zabranjuje se govor. Isti taj USUD je više puta oglasio da u Hrvatskoj postoji problem s izbornim jedinicama, da je to toliko akutno da su se morali oglasiti i pozvati Sabor da hitno nešto napravi. To Sabor nije napravio, nego iz 15. pokušaja. Ja bih zaključio da je dubina tog problema tolika da bi to trebao biti razlog za poništenje izbora, jer ti tipovi nam se prijete da, ako krivo pogledamo, da će poništiti.

To će biti prva proljetna rezdiba Treće republike. Nisu poništili izbore zbog disproporcija na koje su same ukazivali, ali kad se predsjednik koja je politička osoba i koja se može kandidirati na europskim izborima… Taj čovjek će dobiti Nobelovu nagradu iz logike za one s posebnim potrebama”, rekao je Milanović.

Kad imate takve neprijatelje igrate lukavo, ne perfidno

Tamo u sjeni ima glodavaca koje treba istjerati van. Hrvatski građani to moraju znati”, poručio je.

Dodao je da se s Ingrid Antičević Marinović nije čuo pet godina. “Nemam kontakta s ljudima, neki dan se javila Jasna Omejec, ona je bila prijateljica jednog političkog lidera, i više od toga. Zbog nje je 1999. mijenjan zakon. Politička priležnica, ta se sad javlja. Mato Arlović, osobno umočen i interesno zainteresiran, skoro da nema osobe tamo u Ustavnom sudu koja nema odvjetnički ured”, komentirao je.

Vi ste prisegnuli pred tim ljudima iz Ustavnog suda? “Ne prepoznajem vas, ja bih položio prisegu pred krapinskim pračovjekom, pred crnom slavonskom svinjom, ja sam izabran predsjednik… Zašto sam polagao prisegu? Kad imate takve neprijatelje igrate lukavo, ne perfidno”, rekao je.

Jeste li prekršili upute Ustavnog suda kad ste rekli da ćete biti premijer? “To se ne odnosi na mene. Imali ste rektore javnih sveučilišta na skupu HDZ-u, imate parazite koji cijede javni novac… Prozvali su rektoricu riječkog sveučilišta, lagali su da tamo ona, em što nije bila, em što ih je poslala do đavola, a Split i Osijek su se krotko odazvali. Tko god je bio tamo pozabavit ću se njima, u političkom smislu, to su javna sveučilišta, a to su obični prodani stranački bezveznjaci. To je Hrvatska”, rekao je.

I have a cunning plan…

Dodao je da neće biti na prosvjedu oporbe. “Ne želim izlagati te ljude. I have a cunning plan…”

“Imamo Andreja Turudića i Ivana Turudića, to je ista slika Doriana Graya. Da nije bilo toga, ne bi bilo ovoga. Na prvi izborima sam bio toliko suzdržan da nisam ni glasao. Puhovski sad komentira događaje u hrvatskoj politici. Posla koliko hoćeš…”, dodao je.

Plenković je rekao da će lijeva oporba izgubiti. “Kakva lijeva oporba? Ja sam gradski hrvatski lijevi liberalni političar…. Ja sam sad primitivac, tip koji se lažno predstavlja cijelo vrijeme, Matoš je sve kužio.

Račan i stotine takvih nikad nisu govorili ono što nisu. Bili su za Hrvatsku ali su bili komunisti, isto kao Plenkovići, ti stanovi na Ksaveru, koji novci, pa to je partija dala. To su bili režimski miljenici. I on kaže da sam ja primitivac. Ja sam njegova zla kob. Svatko tko je digao ruku za Turudića, za mene je, ne mogu reći neprijatelj, ali kako možeš…

Imam visok prag tolerancije za te mutljaroše

Što je tu intimno, što je tu intimno? Želiš biti političar? Moraš prijaviti imovinu, živiš s istospolnim partnerom, moraš prijaviti pa nije tajna. Opet se vraćamo na ono prije 2 mjeseca, ali kad prijaviš imovinu to prestaje biti privatna stvar.”

Dodao je da su njegovi mentori bili svjetska elita, ne Jasne Omejec. “Možda nisu zadovoljni monstrumom kojega su stvorili, ali bili su moji mentori, ne Omejec. Nisam ja bio njen student.”.

Komentirajući BiH, Milanović je rekao da će i dalje neke stvari trpjeti, samo u interesu Hrvata. “Imam visok prag tolerancije za te mutljaroše.. ali ovo, sad se petlja u hrvatske izbore, zašto Hrvati nisu na zadnjim izborima izborili pravo da biraju svog predstavnika?”, rekao je.

“Hrvati BiH su taoci drugorazrednih političara koji se tamo igraju. Treba doći tamo i zamjeriti se nekom. E, to više nije reputacija zlatnog dečka. Trebaš doći i reći ovo dalje neće ići. Nije mi potpuno svejedno što ljudi misle o meni, ali u ovom slučaju baš me briga. Zašto to Plenkošenko nije napravio? Jer je do zadnjeg trenutka kalkulirao da ga čeka nešto u Bruxellesu.”

“Ja sam 2014. mogao otići u Komisiju, mogao sam reći gledajte što sam sve postigao… idem u Bruxelles, plaća je 25 tisuća eura, nisam otišao. Neugodno mi je bilo otići“, istaknuo je.

Ima li moralno pravo biti ljuti na Plenkovića? “Jel’ vi stvarno smišljate ta pitanja? Ovo kao da me HDZ proba izbaciti iz takta. Nekad su mi takve stvari dizale adrenalin… Kakvo moralno pravo? O čemu vi pričate? Imam dužnost čast i osobnu slobodu“, rekao je Milanović.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Tele

prije 4 mjeseca

Ne čudim se njemu nego Vama što mu dajete toliko prostora jer takav vokabular gnusnih riječi nemaju ni ribari na peškariji !