OBITELJ STRADALOG ‘Banožić nam se nikad nije javio, a kamoli izrazio sućut’

Autor:

Prometna nesreća u kojoj je sudjelovao Mario Banožić

Davor Javorovic/PIXSELL

Bivši HDZ-ov ministar obrane Mario Banožić, optužen za izazivanje prometne nesreće u kojoj je život izgubio 41-godišnji vozač i otac dviju djevojčica Goran Šarić, dao je intervju za RTL prvi put nakon nesreće.

Stigla je i prva reakcija obitelji, a odvjetnik obitelji Šarić, Hrvoje Šutalo, sada je poslao novo pisano obraćanje obitelji preminulog.

Prenosimo njihov odgovor za RTL.

‘Postoji svjedok prometne nesreće’

“Nažalost, naš otac, suprug, sin i brat, pokojni Goran Šarić nije u mogućnosti dati svoj izjavu o okolnostima tog kobnog jutra 11. studenog 2023. godine, a sve zbog nepropisne vožnje odnosno kršenja propisa o sigurnosti prometa okrivljenog, kako je to utvrdilo Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, a što će nadamo se i utvrditi Općinski sud u Vinkovcima donošenjem presude kojom će istog proglasiti krivim za kazneno djelo.

Na nesreću okrivljenog, postoji svjedok ove prometne nesreće, kao što i postoji prometno vještačenje jedno ugledne i priznate ustanove, koje će pomoći sudionicima u kaznenom postupku utvrđenju istine i stati na kraj nedavno izrečenim lažima.

Naša bol i tuga zbog gubitka Gorana se ne smanjuju niti s odmakom vremena, a posebno ne pomaže lažno spominjanje naše obitelji u kontekstu isprike od strane okrivljenika.

‘Bojimo se vještačenja koje bi moglo proizaći iz veza okrivljenog’

Nama, djeci, supruzi, majci i bratu pokojnog Gorana okrivljeni se nikad nije javio, a kamoli ispričao. Nije izrazio ni sućut majci, supruzi, djeci ili bratu.

Podredno želimo naglasiti da smo zahvalni na empatiji hrvatske javnosti, svim ponuđenim oblicima pomoći od strane pojedinaca, kao i informacijama koje smo dobili.

OPET ON PO SVOME Banožić: ‘Bio sam potpuno trijezan’; Toksikolog: ‘Nemoguće. Moraš se kupati u alkoholu…’

Jedna od tih za sada nepotvrđenih informacija je da je okrivljenik u vrlo dobrim prijateljskim odnosima s osobom koja je usko rodbinski povezana s jednim od prometnih vještaka sa Zavoda za prometno-tehnička vještačenja, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta prometnih znanosti, slijedom čega se, po našem osobnom sudu, pribojavamo svih možebitnih naknadnih vještačenja po toj ustanovi.

Na kraju, samo želimo da se kazneni postupak provede i završi na pošten i pravedan način, te da se naša obitelj pusti na miru, kako bismo mogli i dalje tugovati za našim Goranom, budući da je naš gubitak težak i stopostotni, a naša srca ne nogu prihvatiti gubitak našeg tate, supruga, sina i brata.

Obitelj”, napisali su u priopćenju, a prenio je Novi list.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.