NIŠANI JEDNOG PO JEDNOG Milanović: Banožić je prije pet mjeseci usmrtio čovjeka. Zašto nije optužen?

Autor:

29.09.2023.., Zagreb - U Ministarstvu obrane odrzano svecano obiljezavanje 32. obljetnice ustrojavanja Dana Glavnog stozera OSRH. Izmedju ostalih sudjelovali su predsjednik Republike Zoran Milanovic, ministar obrane Mario Banozic, nacelnik glavnog stozera  OSRH Robert Hranj.   Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednim Zoran Milanović u ponedjeljak se na društvenoj mreži Facebook oglasio o bivšem ministru obrane Mariju Banožiću.

On je, podsjetimo, svojim terencem izazvao tešku prometnu nesreću i usmrtio oca dviju djevojčica, 40-godišnjeg Gorana Šarića, u čiji se kombi frontalno zaletio pretječući kamion u rano jutro 11. studenoga prošle godine.

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima pokrenulo je istragu, ali do danas nije podignuta optužnica protiv bivšeg Plenkovićevog ministra

Jednakost je jedna od vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske, „svi su pred zakonom jednaki“ piše u hrvatskom Ustavu. I bilo je tako dok vlast nije ugrabio Andrej Plenković.

Osam godina njegove autokracije pretvorilo je hrvatski ustavni poredak u sustav nepravde i nejednakosti u kojemu HDZ-ovci ne odgovaraju ni za najgore kršenje zakona.

Prošlo je pet mjeseci od kada je Mario Banožić usmrtio čovjeka u prometnoj nesreći koju je i skrivio, ali još nije optužen za to nedjelo. Zašto Banožić do danas nije optužen?

Siguran sam da nema ni jednog prometnog prekršaja sa smrtnim posljedicama, s tako jasnim i čvrstim dokazima kakvi su u ovom slučaju, a za koji se toliko čeka s podizanjem optužnice.

Tako Plenković i HDZ vide i provode jednakost pred zakonom koja je, da ponovim, ustavna kategorija. Njihovo pogano shvaćanje vlasti pogađa sve hrvatske ljude koji ne pripadaju HDZ-ovoj sljedbi.

Dok sam Predsjednik Republike upozoravat ću na HDZ-ovo kršenje ustavnih vrednota – jer šute oni koji bi te vrednote morali provoditi – a kao premijer ću osigurati jednakost pred zakonom za sve. I zato su Hrvatskoj potrebne rijeke pravde“, napisao je Zoran Milanović.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.