Vojko Obersnel, kandidat za gradonačelnika Rijeke koalicije “Rijeka za sve”, koju čine SDP,  PGS, HSU, IDS, Hrvatski laburisti, SDSS i HSS,  koji ide u drugi krug s nezavisnim kandidatom Hrvojem Burićem, rekao je da je ostvario izuzetan rezultat jer ima više nego dvostruko bolji rezultat od protukandidata.

Rezultati koje je ostvarila lista koalicije “Rijeka za sve” za Gradsko vijeće Rijeke pokazuju da će se morati koalirati s nekim drugim članovima Gradskog vijeća, rekao je Obersnel.

“Siguran sam da ćemo naći partnere koji prepoznaju naš program i svjetonazor u time osigurati stabilnost u vijeću”, kazao je Obersnel. “Građani su prepoznali socijaldemokraciju i partnere koji su se okupili oko socijaldemokracije kao vodeće i prepoznatljive snage u gradu. Nadam se da ćemo u drugom krugu izbora uspješno završiti ovu priču i nastaviti voditi Rijeku kao moderan, otvoren i europski grad”, rekao je.

Na upita da komentira vrlo malu izlaznost u Rijeci na ovim izborima, Obersnel je naveo da je u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji izlaznost uvijek nešto niža nego što je prosjek u Hrvatskoj. “Teško je objasniti zašto, je li u pitanju zasićenost politikom i političarima ili jednostavno nemanje potrebe za promjenama”, dodao je Obersnel.

Vojko Obersnel je osvojio 40,88 posto glasova a Hrvoje Burić 17,66. Kandidacijska lista “Rijeke za sve” za Gradsko vijeće Rijeke osvojila je 37,78 posto glasova birača, a u Rijeci je izlaznost bila 36,65 posto.

Komentiraj