Marko Lukunic/PIXSELL

NOVI KANDIDAT: Gordana Sobol u utrci za mjesto predsjednika SDP-a

U SDP-u raste broj kandidata za novog predsjednika stranke. U petak je svoju kandidaturu najavila i Gordana Sobol, piše Dnevnik.hr. Sobol je kazala kako svoju odluku planira u subotu reći svojim stranačkim kolegama na sjednici Glavnog odbora.

Predsjedništvo SDP-a jednoglasno je u petak odlučilo da će Glavnom odboru stranke predložiti da se prvi krug izbora za predsjednika stranke održi 19. studenoga, a konvencija stranke 3. prosinca, izvijestila je nakon sjednice potpredsjednica stranke Milanka Opačić.

Glavni odbor će izbore raspisati u subotu, a novog predsjednika stranke birat će članovi SDP-a po principu “jedan čovjek jedan glas”. Od raspisivanja izbora, svi koji se žele natjecati za dužnosti u stranci će u roku od sedam dana morati istaknuti kandidaturu, a kandidati nakon toga imaju 30 dana da prikupe potpise potpore, ovisno o dužnosti na koju se namjeravaju kandidirati. Kandidati za predsjednika stranke moraju prikupiti 1000 potpisa, a za članove Predsjedništva 400.(Hina)

Podsjetimo kako su svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a već najavili Ranko Ostojić, Tonino Picula, Orsat Miljenić i Karolina Leaković.

Komentiraj