Novi broj Zg Newsa na web adresi: zagrebnews.hr

 

Zbog pandemije koronavirusa i popratnih mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, trinaesti broj Zg Newsa, najtiražnije novine u Hrvatskoj neće biti distribuiran u tiskanom izdanju već ga možete besplatno pročitati na web adresi: zagrebnews.hr.

U novom broju pročitajte kako zagrebački vatrogasci, uz sve svoje uobičajene poslove rade na obnovi u potresu oštećenih kuća i zgrada u središtu Zagreba te tko im je donirao dizalicu neophodnu za rad na oštećenim krovovima.

Volonteri speleolozi i alpinisti pomažu vatrogascima u najzahtjevnijim poslovima obnove i rušenja oštećenih dimnjaka koji predstavljaju najveću opasnost za Zagrepčane.

U Klinici za psihijatriju Vrapče pokrenuli su poseban Odjel za telepsihijatrijsku skrb svjesni da je sve veći broj građana Zagreba koji očajnički traže psihijatrijsku pomoć nakon šokova uzrokovanih potresom u glavnom gradu Hrvatske i promjene načina života zbog epidemije covida-19. Predrag Štromar, dopredsjednik Vlade i ministar graditeljstva govori da je obnova Zagreba važnija od političkih prepucavanja, a arhitekt Tihomir Jukić u ime struke nudi pomoć kako bi hrvatska metropola bila što prije i kvalitetnija sanirana.

ZgNews donosi i priču o Crvenom križu čiji su djelatnici i brojni volonteri neprekidno na terenu pomažući onima koji su najpogođeniji krizom, starijim i nemoćnim osoba te onima koji žive ispod socijalnog praga.

Besplatno pročitajte novi Zg News na web adresi: zagrebnews.hr

Komentiraj