Zastupnik Željko Glasnović na svom je Facebooku objavio neuobičajenu božićnu čestitku. Naime, ovu je priliku iskoristio da upozori kako je Hrvatska, kako smatra ovaj zastupnik, u ‘raljama ubojitog jugokomunizma’.

Usput, medije je optužio da su prosrpski orijentirani dok kultura, smatra zastupnik, razara sve što je hrvatsko.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“Dragi prijatelji,

završilo je prvo radno tromjesečje u Saboru.

Većina dnevno političkih događaja se ne odvija u sabornici nego u raznim odborima i skupštinama. Skoro svakodnevno birači dolaze u posjete s egzistencijalnim i drugim problemima. Često stižu i anonimna pisma. Dan prije božićne stanke dobio sam takvo jedno pismo naslovljeno “Lijepa naša”. Ogorčeni autor je nabrojao njemu prepoznatljive karakteristike Hrvatske i Hrvata koji su, sudeći po listi koju je napisao, potpali u tešku depresiju i stanje beznađa.

Citirati ću samo neke od glavnih točaka iz te korespodencije:
Nema Hrvata koji nije u nekom obliku kriminala
Nema Hrvata koji ne laže
Nigdje nema toliko građana koji mrze vlastitu domovinu
Sudstvo užas, nema ga u pravnom smislu, u vezi s krupnim kriminalom
Hrvatska birokracija pokvarena, lijena, nekulturna, korumpirana
Novinarstvo destruktivno i prosrpsko
Hrvatski film i kultura zasnovani na razaranju svega što je Hrvatsko
Govoriti istinu je u Hrvatskoj govor mržnje
Pozivam gospodina Božu Petrova da Hrvatsku proglasi psihijatrijskom ustanovom i hitno započne s liječenjem
Slažemo li se sažetom analizom autora ili ne, noramo zaključiti kako je najveći problem u Hrvatskoj razoreno moralno-etičko nacionalno tkivo naroda.

Za sve krivi jugokomunisti

Hrvatski narod se još nalazi u raljama naj perfidnije i najubojitije doktrine na prostoru jugoistočne Europe. To je jugokomunizam.

Do današnjeg dana Hrvati ostaju zatočenici tog mentalnog sklopa koji sputava izgradnju snažne nacionalne hrvatske države. Berlinski zid još nije pao u glavama političke elite i njima pridruženim biološklim izrodima koji svojim lažima, lopovlukom i neradom svakodnevno hrane sile tame. Taj problem nije samo mentalne i duhovne naravi nego i antropoloških činjenica.

Čitanjem Lijepe naše postavljaju se retorička pitanja kako je i zašto izobličen naš nacionalni karakter? Možda smo svi postali samo formalni kršćani i kulturni katolici.

Nacije kao pruska su ostavile pečat u povijesti jer su poštovale vrline čast, lojalnost i hrabrost, a ne gramzljivost, laž i obmanu.

Kad moral zakazuje zakon stupa na snagu. Umjesto zakona u Hrvatskoj vlada pravna anarhija koja prisiljava pojedince da u nekim slučajevima uzimaju pravdu u svoje ruke.
To je nam dala borba naša.

Pravna anarhija i više od selektivne pravde pola milijuna neriješenih sudskih slučajeva.

Kako ne bi završili u tonu totalnoga pesimizma sjetimo se poruke sv. Ivana Pavla II koji je tražio od svakog katolika aktivno uključivanje u politički i društveni život svoje države.
Ne smijemo dopustiti da ravnodušnost i moralni relativizam postanu rak rana hrvatskog društva.

Svim Hrvaticama i Hrvatima i svim dobrim ljudima kojima je Hrvatska domovina u srcu želim blagoslovljen Božić i na dobro vam došlo sveto porođenje Isusovo.

Za Božić želim dar Božje providnosti i kad bih mogao svima bih vam poklonio ručni detektor za laž.

Od srca zahvaljujem svim biračima koji su za mene glasovali u izbornoj kampanji, srodnim dušama koje shvaćaju da se boj za jedinstveno hrvatsko biće u Domovini, dijaspori i BiH nastavlja”, napisao je Glasnović.

Komentiraj