Otpravnik vlakova, za kojeg se sumnja da je prouzročio željezničku nesreću u bavarskom Bad Aiblingu u kojoj je početkom veljače poginulo 11 osoba, igrao je na svom mobitelu online igrice sve do kratko prije nesreće, priopćilo je državno odvjetništvo Traunstein.

“Moramo polaziti od toga da je, ako se u obzir uzme vremenska podudarnost, otpravnik vlakova bio zaokupljen igranjem igrice što ga je omelo u praćenju prometa”, priopćilo je državno odvjetništvu u Traunsteinu.

Tridesetdevetogodišnji otpravnik je, pod optužbom za ubojstvo iz nehaja u 11 slučajeva, nanošenje teških tjelesnih ozljeda u 85 slučajeva te za težak oblik ometanja željezničkog prometa, u utorak poslijepodne priveden u istražni zatvor.

On sam je priznao da je njegov mobitel bio priključen na online igricu, ali je ustvrdio da ga to nije omelo u obavljanju posla.

Odvjetništvo, međutim, smatra da je upravo zbog toga što mu je pozornost bila zaokupljena igranjem igrice, otpravnik vlakova uključio pogrešne signale i kod hitnog poziva pritisnuo pogrešnu brojčanu kombinaciju.

Državno odvjetništvo do sada nije pronašlo tehnički uzrok koji je mogao prouzročiti nesreću u Bad Aiblingu, nego polazi od toga da je došlo do ljudske pogreške.

Komentiraj